Praktikophold hos IIH Nordic

Skrevet af Karsten Nygaard d. 25 apr 2014, 12:00

 

Gæseteindlæg skrevet af Danny Olsen ...

 

Skøre konsulenter, imponerende kompetencer og alt det du ikke lærer på skolebænken. Det er, hvad jeg i korte træk kan opsummere om at være praktikant hos IIH Nordic.

 

Mit navn er Danny Olsen og jeg er i gang med at tage en bachelorgrad i digital konceptudvikling på Københavns Erhvervsakademi.

I løbet af 2 semester, havde vi Sarah Faber fra IIH Nordic på besøg i et foredrag omkring online markedsføring. Efter hendes foredrag undersøgte jeg virksomheden, og kontaktede deres SEO afdeling omkring et praktikophold, hvorefter blev jeg kaldt til en samtale. Under samtalen blev jeg lovet en SU-lignende løn, forplejning og at jeg ville lære om søgemaskineoptimering fra nogle af de bedste i Danmark. Til gengæld blev der ikke lagt skjul på, at jeg ofte ville komme til at sidde med nogle af de tunge og mindre sjove opgaver.

 

Som person er jeg en nørd.

Jeg er en nørd, fordi jeg elsker at suge ny viden inden for IT-verdenen på alle tider af døgnet. Det vil sige, at jeg den ene dag kan sidde og lære at kode et CMS-system fra bunden, og at jeg den anden dag kan finde det spændende at læse om organisationsteori, markedsføring- og de nyeste digitale trends. Derfor er jeg meget fascineret af at være hos IIH Nordic. Alle medarbejdere er selvudnævnte nørder, der konstant holder sig opdateret omkring deres felt, og ikke er bange for at tage nye og bedre værktøjer i brug fra den ene dag til den anden. Alle går op i at hjælpe hinanden, samtidigt med at ledelsen sætter en stor værdi i at passe på deres medarbejdere.

I mine første dage hos IIH, blev der taget godt i mod mig. Jeg blev med det samme sat i gang med at lære de forskellige værktøjer at kende, og så var det ellers i gang fra 9 til 17 hver dag. Til at starte med, var jeg overbevist om, at jeg ikke var bygget til at arbejde så mange timer fuldtid, da jeg på skolebænken er ved at gå død allerede ved 14-tiden. Det skulle vise sig, at du, når du er fuldt beskæftiget med en masse opgaver - spændende og lærerige, som kedelige og repetitive - nogle gange ville ønske, at du havde flere timer i døgnet til at kunne nå alting.

En anden ting der gør sig gældende ved at være praktikant hos IIH Nordic er, at man får lov at deltage på deres kurser. IIH er en af Danmarks største private kursusudbydere inden for online marketing. Kurserne er spændende og på et utroligt højt niveau fra erfarne foredragsholdere, og de er meget populære blandt anerkendte virksomheder. Jeg vil klart anbefale alle at deltage i så mange kurser som muligt på deres praktikophold, da man lærer en masse nyt omkring ens felt, samtidig med at du får en stor indsigt i at undervise andre.

 

Overvejer du praktikophold hos IIH Nordic?

Står du lige nu og overvejer at starte som praktikant hos IIH med en tanke om, at du bliver holdt i hånden hele vejen igennem med et fastlagt skema, så kan du godt tro om. Alle i bureauet har travlt med deres egne opgaver i hverdagen. Derfor vil jeg sige, at din praktikperiode hos IIH afhænger af, hvor meget initiativ du tager, og hvor meget du tør tænke selv. Der vil være en del arbejde, hvor du skal hjælpe til med at skrive en masse tekster. Tidspunkter hvor du bliver frustreret over at klippe-klistre ting ind i et Excel-ark, og et par gange hvor du hjælper bureaukoordinatoren med at sørge for at hjælpe til med forplejning under kurser. Til gengæld får du hele tiden ny viden, erfaringer og lærerige oplevelser, hver dag du møder, fra nogle af de bedste i landet.

 

Du får kompetencer

Jeg har selv været glad for at være praktikant i så livligt et bureau som IIH Nordic. Og jeg vil klart anbefale alle der vil arbejde med online marketing at søge ind her! Du får kompetencer med dig, der er svære at støve op andre steder, og en god reference at skrive på dit CV.

Husk, at IIH Nordic tilbyder andre praktikpladser end SEO, såsom AdWords, Analytics og optimering.  Det vigtigste er, at du er engageret og har en smule erfaring/viden inden for det område, du søger. IIH Nordic er et travlt bureau, og har ikke ressourcer til at kunne lære praktikanter op fra bunden.

 

 Synes du dette indlæg var spændende?

Del det med dine venner på de sociale medier
Efterlad en kommentar


Hold dig opdateret

Få seneste nyt om indhold og events direkte i din indbakke