3 unødvendige måder I irriterer jeres kunder på online

, , ,

I jagten på besøgende, leads, kunder og mersalg kan en marketingafdeling godt gå over gevind i en grad, så modtagerne af marketingaktiviteterne bliver skræmt væk. Læs hvordan I undgår at falde i den fatale fælde.

Det går stærkt med digital marketing lige nu. Vi vælter os i nye tools, tricks og metoder til at nå vores potentielle kunder hele vejen igennem den digitale købsrejse, og som virksomhed er det fristende bare at give den fuld gas på alle kanaler.

Samtidig er det også vigtigt at komme ud over stepperne og nå en så stor en del af jeres målgruppe som muligt, og derfor får gaspedalen ofte et ekstra tryk, når bundlinje, KPI’er og medarbejderbonusser skal gå op i en højere enhed.

Men alt for mange virksomheder vælger en blind tilgang til de digitale kanaler, hvor mangel på overordnet strategi i forhold til målgruppe, kanaler og frekvens gør, at hovedet ikke ved, hvad halen laver.

Det er jeres egen skyld, at kunderne ignorerer jer

Konsekvensen er, at modtagerne bliver bombarderet i en grad, så de enten sætter jer på ignore-listen, stopper med at følge jer, installerer ad-blockers eller bare underbevidst stopper med at bemærke jeres marketing.

Der er en grund til, at begreber som content chock, banner blindness og ad-blockers er ting vi som virksomheder er blevet nødt til at forholde os til, og det er 100% selvforskyldt.

Heldigvis kan I gøre noget ved det, hvis I får en mere intelligent tilgang til jeres marketing, og det gør sig særligt gældende på 3 områder:

1. Remarketing uden omtanke

Remarketing er et fantastisk værktøj til både at følge op på de kunder, der enten ikke konverterer i første besøg eller skal genaktiveres på tværs af flere kanaler. Men alt for ofte er det sat op uden den mest basale strategi i forhold til segmentering og kunderejser.

Derfor ender folk med at blive forfulgt af de sko, de lige har købt – eller produkter de for længst har mistet interessen for.

Men med ganske få greb er det muligt at sætte jeres remarketing op, så I fokuserer på de kunder, der reelt kan konvertere. Simple ting som at udelukke folk, der har set en kvitteringsside gør en markant forskel.

Samtidig bør I se på frekvens-capping, så folk ikke bliver bombarderet på en måde, så de føler sig digitalt forulempet, samt holde øje med jeres data, så I ved i hvilket tidsrum efter besøget, at folk typisk konverterer – og så er det der, at trykket skal lægges.

Og hvem siger, at I behøver at gentage det samme budskab igen og igen og igen i stedet for at variere budskabet i jeres annoncer?

Dette er bare et lille udpluk af muligheder – læs mere om det i følgende blogindlæg: Drop kanaltunnelsynet.

 

2. Spray and pray email marketing

Email marketing bliver fortsat over en bred kam betragtet som den marketing-kanal, der har den bedste return on investment, men mange har over de seneste par år oplevet faldende opening rates, click rates og salg.

Virksomhederne klynker over, at kanalen mister værdi, men i virkeligheden skyldes det for de flestes vedkommende, at de har malket deres liste tør med månedlige, ugentlige eller ligefrem daglige generisk salgsmails, der forsøger at stopfodre modtagerne med tilbud i en grad, så de føler sig som en gås, der skal blive til foie gras på rekordtid.

Udfordringen er, at kunderne bliver kvalt i denne type marketing, når den hverken er tilpasset målgruppen, hvor de er i deres customer decision journey eller hvilken type indhold, de gerne vil se i deres indbakke.

Den intelligente email marketer sørger derfor for at:

  • Segmentere sin email-liste ud i persona- og interesse-segmenter
  • Benytte sig af auto-responders og trigger flows, der tilpasser sig kundens købsprocesser i stedet for at fokusere på egne salgsprocesser
  • Registrere hvilket indhold, den enkelte modtager finder relevant – og tilpasser sig til det med dynamisk indhold, der giver tårnhøj relevans.

3. Fokus på produktet frem for kunden

Det 3. irritationsmoment er ikke kanalspecifikt, men en fejl der bliver begået på tværs af kanaler – og i alt for stor stil. Fejlen består i, at I forsøger at sælge et produkt, imens kunden forsøger at løse et problem eller tilfredsstille et behov.

Derfor opstår der ofte et kommunikativt mismatch. De fleste kunder gider ikke at høre om jeres produkt, før de er klar til at købe (og selv der foretrækker de at tage størstedelen af købsprocessen selv uden jeres indblanding).

Derfor er denne fejl desværre graverende på to forskellige planer: Dels viser et ensidigt fokus på egne produkter, at I ikke aner, hvor kunderne befinder sig i deres kunderejse og dels får I ikke kommunikeret de værdier, behov eller udfordringer jeres løsninger tilbyder kunderne.

Undgå at tabe en priskrig

Konsekvensen bliver på kort sigt, at I går glip af websitetrafik og nye leads – på langt sigt risikere I at komme ind i en negativ pris-spiral, hvor I kun får kunder i kurven ved at køre det ene slagtilbud efter det andet.

Løsningen er i stedet at se på, hvordan I kan være en ressource for potentielle kunder og hjælpe dem til at opnå succes inden for det område, som jeres produkter eller service understøtter.

På den måde opbygger I et tillidsforhold til kunderne og bliver en autoritet, der automatisk har en højere stjerne, når de er så langt i deres customer decision journey, at de står tilbage med valget mellem jer og konkurrenten.

Så det er spild af både budgetter og website-plads at fokusere på features-orienteret marketing.

For at få succes med dette, bør I tænke content marketing ind på tværs af kanaler, så I altid fokuserer på at underholde, uddanne og informere jeres kunder. Og hvorfor kun forfølge sagesløse besøgende med kamera remarketing-annoncer, når du kan kombinere det med stærkt indhold som f.eks. en guide til at blive en bedre fotograf?

Er I selv ham den irriterende?

Marketing er ikke så meget anderledes end mennesker. Og du kender helt sikkert ham den irriterende i omgangskredsen – den fjerne fætter, fjolset fra fodboldholdet eller bare ham din bedste venindes kammerat, der hele tiden taler om sig selv uden at gøre plads til andre i samtalen og igen og igen gentager de samme gamle anekdoter om sit eget liv uden reelt at interessere sig for jer andre.

Kender du ham ikke, er der en forhøjet risiko for, at du selv er ham – og det samme gør sig gældende for din virksomheds marketing.

Så se på det ovenstående, kig i spejlet og vurder, om I giver jeres potentielle kunder en lidt for god grund til at afmelde jeres nyhedsbreve, ignorere jeres annoncering og holde sig langt væk fra jeres website.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar