Danmarks Radio har været på besøg hos IIH Nordic

,

Mandag eftermiddag havde IIH Nordic besøg af Danmarks Radio og de to folketingspolitikere Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører for Venstre, og Uffe Elbæk, politisk leder af partiet Alternativet.

De var kommet for at høre mere om, hvordan IIH Nordic er lykkedes med at gå fra en traditionel 37-timers arbejdsuge til, at vi nu alle arbejder 30 timer om ugen og holder fri om fredagen. Vel at mærke med en stigende omsætning – og uden at gå ned i løn.

Besøget er en del af programrækken ”Langt fra Borgen”, hvor danske politikere får lov til at prøve kræfter med en hverdag langt fra politiske paroler og partiprogrammer. Resultatet af besøget kan ses på DR1 d. 22. juni kl. 21.55. 

IIH’s 4-dages arbejdsuge har givet genlyd

Da IIH Nordic i starten af året meldte ud, at vi pr. 1. februar ville indføre 4-dages arbejdsuge for alle medarbejdere, var mange nysgerrige efter, hvordan vi, med nye arbejdsmetoder og en lang række tiltag, havde formået at øge vores produktivitet, så vi kunne nå det samme arbejde på kortere tid – ved at arbejde klogere, i stedet for at arbejde hårdere.

IIH Nordic og CEO Henrik Stenmann var derfor i en lang række aviser, nyhedsudsendelser og radioprogrammer for at  tale om vores perspektiv på fremtidens arbejdsliv og om, hvordan vi efter flere års forberedelser og tiltag er kommet i mål med vores vision om en 4-dages arbejdsuge.

Også fra politisk hold har vores 4-dages arbejdsuge vakt nysgerrighed, og det var baggrunden for mandagens besøg. Uffe Elbæk og Jakob Ellemann-Jensen var sammen med studievært Ask Rostrup kommet for at se nærmere på, hvordan den 4-dages arbejdsuge fungerer i praksis og for at høre Henrik Stenmann fortælle om vores nye arbejdsmetoder og tankerne bag. Og for at få bedre indblik i, hvordan vores vision er blevet til virkelighed, skulle politikerne derefter selv forsøge sig med nogle af vores arbejdsteknikker.

Politikerne prøver kræfter med livet langt fra Borgen

Derfor fik Uffe Elbæk og Jakob Elleman-Jensen stillet en opgave og blev bedt om at løse den sådan, som vi løser en stor del af arbejdsdagens opgaver hos IIH Nordic: Ved hjælp af den særlige arbejdsteknik Pomodoro og med speciel koncentrationsmusik i ørerne.

Herefter skulle de to politikere løse samme type opgave med en mere traditionel og mindre fokuseret arbejdstilgang – inklusiv de forstyrrelser, som vi alle kender: mails der tikker ind, kollegaer, der stiller spørgsmål, forstyrrende lyde i baggrunden osv.

Fremtidens danske arbejdsmarked 

Dagen sluttede med en diskussion mellem de to politikere, om deres visioner for det danske arbejdsmarked og deres syn på fremtidens arbejdsmarkedspolitik. Og netop IIH Nordics bud på dette – et arbejdsliv med bedre balance mellem job, familie og fritid, var udgangspunktet for dagens politiske diskussion.

Du kan se, hvordan det går for Uffe Elbæk og Jakob Ellemann-Jensen, når de kaster sig ud i IIH Nordics arbejdsmetoder, og om de er klar til at indføre 30-timers arbejdsuge for alle danskere, når programmet Langt fra Borgen vises som sagt på DR1 d. 22. juni kl. 21.55.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar