De 10 bedste virale kampagner i 2009

,

De bedste virale kampagner anno 2009 i vilkårlig rækkefølge:

Evian – Babies
Følgende video for Evian er officielt blevet inkluderet i Guiness Rekordbog på grund af ikke færre end 45 mio. visninger på blandt andet Youtube.com.

T-Mobile – Liverpool street station og Trafalgar Square
De to nedenstående kampagner er begge udviklet for T-Mobile. Den første og meget unikke skabte store overskrifter og ualmindeligt meget omtale. Anden video er en follow up til den første. Kravet til nummer to var tilsyneladende blot at overgå den første. Kampagnerne skulle efter sigende have givet et 22% løft i salget hos T-Mobile i UK. Uanset salget er de imponerende både i udformning og idé.

Samsung – Sheep light
Samsung har udviklet denne enestående kampagne og virkeligt skabt noget unikt:

Sony – wedding dance
Filmen her var oprindeligt ikke et reklamestunt – men blev det efterfølgende. Et amerikansk par besluttede sig for at ændre lidt på kirkegangen i forbindelse med deres bryllup – hvilket 33 mio. mennesker efterhånden har set. Sony benyttede efterfølgende filmen til at sælge flere albummer med Chris Brown.

Volkswagen – Fun theory
En almindelig trappe bliver forvandlet til noget helt specielt. Filmen er en del af konceptet “Fun theory” som udelukkende handler om at skabe noget nyt og anderledes til at: “do good”. Det er Volkswagen der stod bag kampagnen.

NFL – Pick Me
Filmen herunder blev produceret forud for opstarten på den amerikanske NFL liga i år.

Visit Denmark – Danish mother seeking
Den næste i rækken kræver ikke den store introduktion. Visit Denmark lancerede den i håbet om at flere ville besøge Danmark. Den virale effekt var altoverskyggende – men filmen blev trukket tilbage og efterfølgeren blev aldrig udgivet.

Nokia – Bruce Lee
Den følgende video kom forud for launch af Nokias N96 – her må selv Chuck Norris være imponeret.

Tourism Queensland – Best job in the world
Den sidste video blev officielt skudt i gang i slutningen af 2008 – men kampagnens virale effekt igennem de første måneder af 2009 var altoverskyggende. Det understøttende website brød ned flere gange på grund af det høje antal ansøgninger.

Der er sandsynligvis en række andre virale kampagner, der også kunne nævnes på listen, men ovenstående er et bredt udpluk af de bedste.

Har du set andre virale kampagner i 2009, der fortjener at kommer på listen?

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar