Det skal I vide om Google AdWords Enhanced Campaigns

I onsdags introducerede Google en større opdatering til Google AdWords med fokus på ”multi screen campaigns”. Det giver både nye muligheder og udfordringer.

Google har de seneste par år konstant øget der fokus på brug af mobiler og tablets på søgemaskinen, og med Google AdWords Enhanced Campaigns intensiverer de det i endnu højere grad.

Vi har taget et kig på de nye funktioner og kommer her med vores syn på, hvad det får af betydning for jeres muligheder for succes med Google AdWords.

Det indeholder opdateringen:

  • Der er nu udvidet mulighed for at målrette annoncer både mod ”device”, lokalitet og tidspunkt, så man f.eks. kan skrue op for budprisen over for folk, der søger via en smartphone i nærheden af ens butik inden for ens åbningstider.
  • Det er også blevet muligt at segmentere sine annoncetekster inden for den samme kampagne, så man retter dem mod henholdsvis computer-søgninger, som man gerne vil have ind omkring en webshop, og mobilsøgninger, der skal ind omkring en lokalside.
  • Rapporteringsdelen er desuden blevet udvidet med fokus på måling af ”multi device” konverteringer som download af apps og ”click to call” konverteringer, hvor du f.eks. kan opsætte mål for længden af en opringning.

Fordele og ulemper ved opdateringen

Hos IIH Nordic anerkender vi behovet for bedre mobilannoncer, og med det rette strategiske setup kan I booste jeres kampagner og få meget bedre ROI på dem.

De udvidede rapporteringsværktøjer er også guld værd for folk som os, der arbejder med datadreven forretningsoptimering. F.eks. kan vi nu få bedre data på effektiviteten af specifikke sitelinks.

En tablet er ikke længere en mobil

Samtidig giver det god mening, at tablets ikke længere bliver betragtet som et mobil device, men i stedet for sidestilles med computere. Vi har over det sidste år set en tendens til, at deres brugermønstre ligner hinanden mere i forhold til konverteringsrater og ordrestørrelser.

Hvor en iPad før var et luksusprodukt, er det nu blevet allemandseje, og det er blevet en enhed, som folk primært bruger i hjemmet.

Det er dog et problem, at man ikke længere kan lave separate kampagner kun til tablets, da det for visse typer konverteringer ikke giver mening at samle dem, da en iPads funktionalitet f.eks. er begrænset i forhold til software download og FLASH-indhold.

Udfordringer med Quality Score

Den største udfordring vi ser, er i forhold til, at man teknisk samler desktop og mobil under samme kampagne, hvilket betyder, at de får en fælles Quality Score. Så hvis I havde en fantastisk Quality Score på desktop, imens mobiler performede dårligere, så ender I nu med en gennemsnitlig kampagne, hvor det ikke er helt nemt at overskue, hvad der påvirker det.

Samtidig bliver budjusteringer også mere komplicerede på grund af de udvidede muligheder, hvor alle justeringer f.eks. kommer til at foregå i procenter i stedet for kroner og ører, så det er tungen lige i munden.

Skal I opgradere nu?

Det er for nogle konti muligt allerede nu at bede om at blive opgraderet til AdWords Enhanced Campaigns. Vi opfordrer dog til, at I har sat rigeligt tid af til at omstrukturere jeres konto, før I gør det, da best practice på mange måder har ændret sig.

Krista Bermann Teilmann er Head of SEM hos IIH Nordic og har det overordnede ansvar for strategisk brug af AdWords hos vores kunder. Følg hende på Twitter og LinkedIn, hvis du vil have den seneste viden om PPC-markedsføring

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *