Er I klar til social media marketing?

,

Få svar på, om jeres virksomhed er gearet til at satse aggressivt på Facebook, Linkedin og de andre sociale medier.

“Der er fuld fart på social media bølgen, og I skal hoppe på nu for at komme med!”

Hvis man læser lidt rundt på nettet og hører diverse eksperter udtale sig, så er vi der, hvor budgetterne til social media marketing får fuld skrue, og følger I ikke med, så har I tabt kampen om kunderne.

Men det er ikke altid en god ide at springe ud på dybt vand med Facebook, Twitter og de mange andre sociale kanaler. For I risikerer at drukne, hvis I ikke har stillet jer selv nogle helt grundlæggende spørgsmål angående indsatsen.

5 spørgsmål om social media marketing – kan I svare ja?

Som minimum bør I kunne svare ja på nedenstående spørgsmål, hvis I ikke vil risikere, at jeres social media marketing kommer til at give bagslag:

1. Har I en social media strategi?

Rigtig mange virksomheder mener, at de skal være på de sociale medier, men de har ikke defineret, hvorfor de skal være der. Og svaret kan ikke bare være ”vi vil have flere kunder”. Det er et mål – ikke en strategi.

Overvej blandt andet, hvordan I gerne vil profilere jeres virksomhed, hvilke kundetyper I går efter og hvordan I får produceret indhold, som jeres kunder gider interagere med.

2. Har I et budget til social media marketing?

Det er en udpræget misforståelse, at social media marketing er gratis for virksomheden. Det kan faktisk være forholdsvis dyrt i mandskabstimer at producere indhold til kanaler som blogs, Google+ og YouTube. For ikke at tale om annoncering som med Facebook Ads, hvor I hurtigt kan få halvstore budgetter.

Derfor skal I afveje social media marketing i budgettet i forhold til andre online markedsføringskanaler som SEO og Google AdWords. Og husk, at der kontinuerligt skal produceres nyt indhold – det bliver en fast udgift fremover.

3. Har I de rette interne ressourcer?

Det kan være svært at udlicitere indholdsproduktionen til sociale medier til en ekstern leverandør, hvis denne ikke har fingeren på pulsen i forhold til jeres branche. Derfor skal I ofte have interne ressourcer til rådighed. Mange virksomheders løsning er at sætte praktikanter eller studentermedhjælpere til at stå for opdateringerne, for ”hey – de er jo unge og bruger det selv”.

Men disse medarbejdere har bare sjældent indblik i virksomhedens markedsføringsstrategi, så de rammer hurtigt forbi målgruppen. Sørg for, at der er dedikerede medarbejdere, der har det overordnede ansvar for opgaven.

4. Har I råd til at vente på succesen?

Sociale medier er det lange seje træk. I skal have opbygget et følge og styrke relationerne til målgruppen via konstant dialog for på længere sigt at øge f.eks. brand-kendskab samt genkøbsfrekvens hos jeres faste kunder. Er der forventning om næsten øjeblikkelig return on investment, så er sociale medier den forkerte markedsføringskanal.

Og I skal på ingen måde regne med, at jeres kampagner automatisk bliver en viral succes – det kræver hårdt arbejde.

5. Er I modne til kraftig eksponering i de sociale medier?

Sætter I fuld fokus på social media marketing, så medfører det også, at I i højere grad vil blive omtalt på godt og ondt. I er nødt til at kunne håndtere reputation management i de sociale medier, hvis nogle kunder ser sig sure på jer, og I må være forberedte på, at mange bruger de sociale medier som kundeserviceorgan.

Kan I ikke håndtere spørgsmålene og kritikken, så kan det være bedre at holde sig væk.

Tag de sociale medier seriøst – det gør brugerne

Hvis I kaster jer ud i social media marketing med en halvhjertet indsats, så reflekterer det tilbage på jeres brand – og så ender det med ét stort social media selvmål, hvor brugerne udstiller jeres svage sider.

Gør I det rigtigt, kan investeringen til gengæld komme mange gange tilbage med et fast følge af kunder og fans, der bliver deciderede ambassadører for jeres virksomhed.

Vil I vide mere om, hvordan I bliver klar? Deltag på vores kursus i sociale medier og få svaret eller læs mere om, hvad vi kan gøre for jeres social media marketing.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar