Karsten Nygaard er ny SEO-specialist hos IIH Nordic

, ,

IIH Nordic har udvidet vores i forvejen kompetente SEO-team med Karsten Nygaard, der kommer med 12 års brancheerfaring. Læs et interview med manden, der under navnet Strategen har præget SEO-branchen i Danmark stort set siden dens begyndelse.

Velkommen til, Karsten. Hvorfor tror du, at IIH Nordic valgte at ansætte lige præcis dig?

Fordi IIH ansætter de bedste, de kan – kort og godt. Og så fordi jeg har masser af erfaring. Jeg kan gå direkte ind fra gaden og gøre en forskel.

Og hvad er det, der gør dig til den bedste?

Det er en kombination af erfaring, teknik og indsigt. Jeg plejer at grine lidt af, at SEO er 90% teknik og færdigheder og 10% fingerspitzgefühl eller mavefornemmelse. Og jeg har en sindssygt god mavefornemmelse for SEO.

Når altid i mål

Og så er der ingen tvivl om, at jeg er blevet ansat, fordi jeg er erfaren og har et godt navn i branchen. Hvis jeg sætter mig et mål for at opnå en god placering med et keyword, så er det sjældent at jeg ikke når det efter et stykke tid.

Og hvorfor valgte du IIH?

Der var meget få steder, jeg kunne forestille mig at arbejde, hvis jeg skulle droppe tilværelsen som selvstændig. Det skulle være et sted med nogle gode kollegaer og en meget bred specialistviden, og der ved jeg, at der her sidder nogle folk, der er rigtigt dygtige inden for deres fagområder. Det er der ikke ret mange steder, der matcher, så det er også det eneste sted, jeg har søgt.

Hvad bliver den største forskel på dit nye job i forhold til livet som selvstændig?

Den første forskel jeg mærkede, var at jeg skulle spørge om lov til at holde ferie. Det har jeg ikke gjort i 12 år, hvor jeg har været min egen chef. Men mit job er at få sider til at ligge højt på Google – om jeg gør det som selvstændig eller hos IIH Nordic gør ikke den store forskel.

Men du kommer vel til at arbejde mere specialiseret her?

Det er klart, at jeg bliver mere fokuseret på SEO-delen. I kraft af, at jeg har nogle gode kollegaer, som jeg er projektleder for, så skal jeg jo gå forrest med nogle ting og stikke linjerne ud, hvilket er rigtig spændende. Og det er ikke fordi, at jeg er for fin til at sidde og lave linkbuilding, men det er rigtig fedt at være med på det strategiske plan, hvor jeg kan trække på min erfaring.

Og så er jeg enormt resultatorienteret, så hvis jeg arbejder med et eller andet, så skal det bare virke. Det gennemstråler alt, hvad jeg laver – det skal være det bedste, for ellers er der ikke nogen grund til, at vi laver det.

Du kan ikke længere læse dig til god SEO

Hvordan bliver det at have deciderede kollegaer på SEO-fronten?

Det bliver godt. Et af de helt store fikspunkter har været, at jeg godt kunne føle mig ensom rent professionelt. De steder, hvor man før har delt viden om SEO er jo blevet kraftigt decimeret. Før i tiden kunne du lige ringe eller skrive og dele gode tips og tricks med andre i SEO-branchen, men det er der blevet mindre af, fordi folk er gået over til at holde kortene tættere og tættere ind til kroppen. Så det er blevet en større udfordring at følge med.

Hvordan kan det være, at det er blevet på den måde?

Det er fordi, at dem der virkelig kan det her med SEO, de er blevet mere og mere bevidste om værdien af det de kan. Og lige så snart, du fortæller om dine hemmeligheder på en blog eller på et forum, så kan konkurrenterne kopiere dig, og så er det opad bakke igen.

De tre største SEO-fejl hos danske virksomheder

Hvad er de tre største fejl, som større danske virksomheder laver i forhold til SEO?

De mangler at gøre deres forarbejde. De mangler at tage nogle meget bevidste valg og fejler allerede i deres søgeordsanalyse, så de får fokuseret på de forkerte ting.

Så ser de SEO som et nødvendigt onde frem for en mulighed. De har bare hørt, at alle andre gør det, og så må de også hellere gøre det selv. Men det er nu altså også lysten, der driver værket. Jeg har da flere gange prøvet at rapportere tilbage til kunder om, at nu er deres trafik steget med 150%, og så siger de bare ”nå…”. Det kunne ikke være dem mere ligegyldigt.

Og så glemmer de at måle effekten af, hvad de laver. Hvis du får lavet SEO rigtigt, så kan du jo se direkte på bundlinjen, at det betaler sig. Og hvis du hver gang du investerer 100kr så tjener 150, så er det jo en kæmpe fejl, at du ikke bliver ved med at gøre det. Så det er, når man ikke får effektmålt og får den røde tråd igennem, at det går galt. For SEO er en god forretning for alle virksomheder, hvis det bliver lavet ordentligt.

Er Danmark okay med på SEO-fronten i forhold til udlandet?

Ja – vi er langt fremme. Vi er for eksempel langt foran lande som Tyskland, Italien, Spanien og Frankrig. Men vi har også været privilegerede i forhold til at have sådan et lille sprogområde at konkurrere på. Det gør det lidt nemmere at skabe nogle succeshistorier.

Fremtiden for SEO

Hvordan tror du, at SEO kommer til at udvikle sig i de kommende år?

Jeg tror, at fokus skal ligge på en meget strømlinet rød tråd. Teksterne skal være fantastiske, og serverne skal loade siderne lynhurtigt. De indgående links skal have en endnu højere relevans, og indholdet skal være super unikt. Jo mere unikt, jo mere vil Google elske din side frem for konkurrenternes. Så på den måde mister de her masseproducerede SEO-slamsider deres værdi.

Hvor stor betydning får sociale medier på SEO?

Google elsker det unikke, og kan du få en brugeranmeldelse gennem Twitter eller lignende, så bliver det unikt, og det kommer på den måde til at spille en stor rolle, og den udvikling vil fortsætte. Vi har kun set begyndelsen.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar