Koster Facebook jeres webshop penge?

,

Undgå de digitale faldgruber på det sociale netværk

Rigtig mange webshops forsøger at udnytte Facebooks markedsføringspotentiale, og der er mange muligheder med kanalen, hvis den udnyttes rigtigt.

Men hvis det sker uden omtanke, kan det koste kunder og kroner på bundlinjen, og det er desværre en tendens vi ser rigtig mange steder. For kundens købsproces bliver meget mere kompliceret, når det sociale aspekt bliver en del af den samlede ligning, og dette er vigtigt at have sig for øje.

3 grunde til, at Facebook kan begrænse jeres webshops  succes

Det er typisk nogle helt klassiske fejltrin, som vi ser mange webshops begå, når det kommer til at inkludere Facebook som en del af salgsstrategien – særligt på produktsider.

  1. Facebook kan fjerne fokus – den konkurrerende Call to ActionDanskerne bruger rigtig meget tid på Facebook, og det er ikke usædvanligt, at vi tjekker det flere gange om dagen. Derfor kan en tilstedeværelse af et velkendt Facebook-ikon fjerne fokus ved at forstyrre brugerens mentale flow i købsprocessen.

    Facebook har også været rigtig dygtige til at lave deres widgets i et design, så de minder om Call to Action-knapper, hvilket de reelt også er.

    Blå er den farve, der lukker mest lys igennem sig, så derfor tiltrækker den rigtig meget opmærksomhed og fjerner altså fokus fra jeres primære Call to Action – købsknappen. Derfor bør I nøje overveje placering og størrelse på Facebook-knapper.

  2. Facebook kan gøre jeres webshop langsommereVi har desværre set en tendens til, at Facebook widgets samt andre social widgets på visse webshop-platforme kan øge loadhastigheden markant. Dette kan påvirke både SEO, AdWords Quality Score og konverteringsraten. Derfor bør I altid måle på, om jeres loadhastighed bliver påvirket af dette. Ellers kan I med fordel skifte jeres widget til en af de mange andre varianter.
  3. Inaktivitet og dårlig omtale bliver synliggjortDet er ikke usædvanligt, at webshops vælger at begynde at ”indsamle likes”, før de for alvor begynder at producere indhold til Facebook. Det sender bare et rigtigt uheldigt signal, hvis potentielle kunder tjekker jer ud på siden. Manglende aktivitet smitter af på jeres brand, og med Facebooks nye Timeline design vil eventuel negativ omtale stå meget tydeligt frem i toppen af siden.

Facebook er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget

Hvis du ikke læser videre efter de første 3 punkter, kan det næsten lyde som om, at Facebook er roden til alt ondt, men det er bestemt ikke tilfældet, hvis I bruger det rigtigt.

Tænk dog i første omgang over, om jeres produkter i det hele tager er ”likeable”. Sælger I cementfliser eller stomiposer, er chancen for at få en skov af ”synes godt om” relativt begrænset.

Men har I derimod en forretning, der sælger et produkt, kunden gerne vil associeres med, og leverer I god kundeservice, så kan Facebook være et stærkt værktøj til både markedsføring, fastholdelse og konverteringsoptimering.

Udnyt social proof på jeres webshop

Som individer er vi enormt påvirkede af, hvad vores medmennesker synes om vores handlinger – vi søger hele tiden det, vi i fagsprog kalder ”social proof”. Så har jeres tøjbutik 10.000 likes, hvoraf en håndfuld er den besøgendes bekendte, så øger det jeres chance for at lukke salget markant.

Har en potentiel eller eksisterende kunde først tilkendegivet sin holdning til jer med et like, så bliver det også fremadrettet meget nemmere at fastholde denne person og sælge til ham eller hende igen og igen. Som mennesker sætter vi nemlig en ære i at være konsistente, så har vi først afgivet et like, skal der meget til for, at vi skifter holdning, da det beviser, at vi er til at stole på.

Hvor skal I så placere jeres Facebook-knap?

Af samme grund kan det være en rigtig god ide at forsøge at ”sælge” Facebook efter, at I har fået salget i hus. På jeres kvitteringsside, i kvitteringsmailen og på opfølgende servicemails er der oplagte muligheder for at få fat i kunderne, nu hvor de allerede har tilkendegivet interessen for jeres produkt med et køb.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar