Har du styr på SEM?

SEM – en forkortelse for Search Engine Marketing

SEM er overordnet markedsføring i søgemaskinerne såsom AdWords, Overture, SEO, Søgemaskineoptimering, hvor du møder brugerne, netop når de søger efter det, som du udbyder (Just in Time). SEM er den bedste og billigste måde at få nye kunder på. Søgemaskiner som Google tilbyder mange forskellige annoncemuligheder som AdWords-annoncer der ligger i toppen af brugernes søgeresultater – til displayannoncer der viser sig som bannere rundt på nettet. SEM udvikler sig konstant, og et stigende antal firmaer lader større SEM- og SEO bureauer varetage opgaven, fordi mulighederne og konkurrencen online vokser fra dag til dag.

SEM

Search Engine Marketing er en bred betegnelse

SEM dækker i princippet over al den marketing der har med søgemaskiner som Google at gøre. I Danmark ejer Google langt over 90 procent af markedet, og derfor er danske SEM bureauer primært fokuserede på search engine marketing på Googles platform. SEO kan også siges at høre ind unden SEM, da mange bureauer specialiserer sig i at optimere den organiske (gratis) trafik i Google og tager betaling for det. Det er der også et enormt marked for, da mange brugere foretrækker organiske visninger frem for betalte annoncer. SEM, herunder SEO, fylder i det hele taget en væsentlig del af firmaers marketing-budget.

SEM bliver kun større og mere kompleks i fremtiden

Der er i løbet af de sidste 10-15 år opstået en hel branche omkring SEM og søgemaskineoptimering – både organisk og betalt, så virksomhederne øger deres synlighed over for kunderne på nettet. En enorm del af trafikken på et hvilket som helst website kommer fra en søgemaskine og det har gjort SEM til en absolut uundværlig marketing-kanal, der kun vokser sig større. Hvor SEM tidligere foregik primært på PC, har det nu spredt sig til alle digitale devices som tablets og smartphones, hvor brugernes tid online er eksploderet de senere år.

IIH Nordic arbejder indenfor 2 områder af SEM: