SEO snyd

Snyd og svindel over for søgemaskiner, såsom spam, doorway pages, cloaking, link farms, mirror sites og bad neighbourhoods, kan blive straffet med, at man bliver blacklistet, og resultatet er, at siden bliver smidt helt ud eller får en særligt lav placering.

Anmeld svindel!

Søgemaskinerne gør dig en tjeneste ved at hjælpe med at henvise andre til dit website. Omvendt hjælper du søgetjenesterne med at levere indhold til deres indekser. Svindlere bryder med denne gensidige støtte ved at prøve at fuppe søgetjenesterne, hvilket også går ud over andre websites, som har et mere reelt indhold. Derfor bør svindlere anmeldes, så der bliver ryddet op i det uhæderlige indhold.

Hvis dine konkurrenter snyder sig til en højere placering, går det ud over dit website. Den bedste strategi er at anmelde det, så de kan blive fjernet og derved giver plads til, at alle andre længere nede kan stige højere op på ranglisten.

Her kan svindel anmeldes til Google.

Bad Neighbourhoods…

Link aldrig til andre websider, der er fjernet fra søgemaskinerne, da det går ud over din egen placering. Du kan checke, om websider er straffet i Google med Google Toolbar. Hvis de under PageRank er grønne, er det fint at linke til disse websider. Hvis der ikke er bare lidt grønt i PageRank baren, så skal man passe på med at linke til dem, selvom de ikke nødvendigvis er blacklistet. Hvis baren er grå, skal man helt lade være med at linke til siden.

 

Links Farms

Pas på med at deltage i link farms. Disse sider kendetegnes ved, at der linkes ud til mange sider med det eneste formål at snyde de søgerobotter, der analyserer websitets indhold for at forbedre sidernes placeringer. Da man ikke har kontrol over, hvorvidt andre linker til ens website, bliver links fra disse sider ignoreret, fordi det ellers ville være muligt at straffe konkurrenter ved at tilmelde dem link farms.

Skyggedomæner og mirror sites

At købe flere nye domæner, der peger på ens egen side kaldes skyggedomæner og betragtes også som snyd. Dog er der mange virksomheder, der skifter domæne og måske har to navne, hvilket som regel ikke straffes. Dette kan imidlertid give andre problemer, såsom at nogle undersider i søgemaskinerne lægges under det ene domæne og andre sider under det andet. At have flere forskellige websites med samme indhold kaldes mirror sites og bliver også straffet.