SEO – Hvad er SEO eller søgemaskineoptimering?

Få styr på SEO her

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization og er et udtryk for, hvor synlig din hjemmeside er i søgemaskinerne. SEO laves ikke en gang for alle. Det er en proces, som aldrig slutter, hvis man vil ligge højt i søgemaskinerne og dermed være meget synlig. Det er vigtigt, man bruger de ord, der søges på i teksten på hjemmesiden, ligesom det er vigtigt, at man lægger META tags ind på siden. Søgemaskineoptimering finder derfor sted både på – og bagved siden.

SEO er en uendelig proces

Der findes flere former for søgemaskineoptimering, og flere måder at SEO optimere på. At bruge SEO rigtigt giver din forretning et boost. Derfor er der opstået en business indenfor dette felt. Således findes der i dag både SEO leverandører, SEO firmaer og SEO virksomheder, der har specialiseret sig i søgemaskineoptimering. SEO bureauer har dedikerede specialister der forbedrer kunders placering i søgemaskinerne hver eneste dag. For mange firmaer, betaler det sig at lade et SEO bureau administrere deres SEO- og søgetrafik, fordi de ikke selv har specialisterne internt til at løfte opgaven. Google ændrer også løbende på algoritmen der afgør de forskellige parametres betydning. Som søgemaskine-ekspert er man nødt til at forholde sig til disse ændringer, hver gang de sker.

Robotter gennemgår vores hjemmesider

Hjemmesiden bliver gennemgået af robotter fra søgemaskinerne jævnligt. Disse afgør, hvor relevant dit site er for specifikke søgninger og dermed din placering i den organiske søgning. 75% af de, som søger, ser ikke side 2 i søgeresultaterne. Derfor er placeringen i søgermaskinerne vital for din succes.

Læs mere om, hvordan vi arbejder med SEO

Hvad er SEO - få svaret her

SEO består af tekst, teknik og links

En god tekst til søgemaskiner som Google er optimeret imod vigtige keywords. Dem I gerne vil findes på i Google. At være SEO tekst-specialist, betyder at man kan udvælge og placere de vigtigste keywords optimalt. Desuden består SEO i høj grad af teknisk forståelse i backend, så titler og tags fungerer optimalt, så Google semantisk kan aflæse hvad et website handler om. Søgemaskineoptimering handler også om links. Links skal ikke lægges tilfældigt ind på et website. Søgemaskineoptimering handler i høj grad om at Google let kan komme rundt på dit website og indeksere siderne efter relevans. Eftersom både Google og Internettet er en dynamisk størrelse, er SEO det også. Ens nuværende placering i søgemaskinerne vil hele tiden blive udfordret af nye konkurrenter.