Tekster til nettet

Hvad er en god webtekst til nettet?

Godt indhold giver succes. Derfor er det vigtigt, at der er en del indhold af en god kvalitet på websitet, som kan søgemaskineoptimeres. Hvis der ikke allerede eksisterer tekst, der kan optimeres, kan det anbefales at få en professionel tekstforfatter til at skrive nogle relevante tekster.

Læsevenlig tekstTekster til nettet

SEO konsulenter er sjældent uddannede i at skrive læsevenlige tekster, og derfor er det en god ide at benytte et firma, der selv har en tekstforfatter eller, selv at finde en. Alternativt kan du også selv skrive indholdet og derefter få en professionel til at gennemgå teksten, før den udgives. Har du et stramt budget, så lad andre læse teksten, og læs den gerne højt selv eller for nogen for at høre, om den er i orden.

Hør mere om hvordan vi arbejder med tekster

Et godt råd er at skrive fra kundens synspunkt. Giv kunden information, der hjælper med at løse et problem eller finde noget, de søger.

Søgemaskinevenlig tekst

Lad hver side omhandle et tema med fokus på 2-3 søgefraser. Hvis der er stor konkurrence om et søgeord eller en søgefrase, så nøjes med at fokusere på en. Søgemaskinerne værdsætter indhold. Hvis der er mange websider tilknyttet sitet, har det en positiv effekt på søgemaskinerne. Til Google bør tekster være på 125-1227 ord, og omkring 1000 ord er optimalt, selvom mindre også kan gøre det. I Yahoo er 121-897 ord godt, mens 460-850 ord er optimalt til MSN Search. Antallet af ord er ikke absolut nødvendigt, og ofte er der sider, hvor mange ord ville virke underligt på brugerne. Pointen er blot at skrive en vis mængde tekst, når det passer med sammenhængen.