Sponsorerede links fra Google går fra gul til pink – Hvorfor?

,

Som bekendt laver Google hele tiden ændringer og små AB tests, hvor de over en periode tester elementer af på deres website Google.com.

For at give en bedre brugeroplevelse eller mere sandsynligt – tjene nogle flere penge.

Da adwords med høj Quality Score var blåt og godt…

Siden vi startede med at holde google adwords kursus tilbage i 2005, så var de øverste resultater markeret med en tydelig blå farve. Brugerne dengang kunne derfor tydeligt se, at her annoncerede en virksomhed på Google. Se billedet nedenfor.

20 % – 30 % klikker på en adwords i dag – men sådan har det ikke altid været…

Brugerne var generelt ikke meget for at klikke på en reklame i Google, ”.. virksomheder prøver jo bare sælge mig noget..” Meget farligt. Dengang klikkede kun ca. 10 % af brugerne på sponsorerede links.

I dag klikker mellem 20 % – 30 % på en AdWords og systemet er da også blevet væsentlig bedre og dyrere ikke mindst. Priserne er i gennemsnit steget over 22 % årligt og formentlig også mere i takt med den øget konkurrence i Google. Forståeligt nok, det virker jo:-).

Så skete det i 2007 at bjælken bliv gul nogle ville sige ”pisgul” OG forklaring var…

Google sagde, at det bedste øjet kunne læse var grøn skrift med gul baggrund. Men kunne også sige, at det værste en ”bærbar ved”, er den pisgule farve, da den ofte bliver hvid og nu ligner et rigtig organisk resultat. Nevermind; Google tjente sikkert en god skilling og det er jo fair nok.

 

 

Men nu er de sponsorerede links pink – hmm har det noget med kvinder at gøre?

Ja, man kan jo analysere meget… Men et gæt ville være, at man ønsker at appellere mere til kvinder, når de surfer rundt på Google. Hvorfor? Fordi kvinder står for 90 % af alle købsbeslutninger og pink / lyserød generelt virker bedre på kvinder end f.eks. den blå farve (drenge / mænd). 90 % lyder højt, men faktum er, at der i dag er flere kvinder, som køber online end mænd. Det bedste af det hele er, at vi mænd ikke er klar over det… f.eks. når man skal vælge mellem en Volvo stationcar eller Peugeot stationcar, så har kvinderne på listig vis fået vores fokus væk fra den Cabriolet, som vi altid har drømt om.

Hvis og når vi finder ud af denne ændring, hvorfor sponsorerede links er pink, så skal vi nok lige opdatere bloggen. Vores google adwords kurser skal i hvert fald.

PS: Det virker dog p.t. kun i Google Chrome. Update – Ja så virker det altså også i alle andres browsere 🙂

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar