Video for Content Marketing: Få overblik over dit video content

, ,

Video er for alvor kommet på dagsordenen inden for digital marketing. Alle snakker om det, og de fleste er også ret enige om, at det er vejen frem. Det er fremtiden, og fremtiden er nu. Tallene taler hvert fald for sig selv. Cisco forventer, at 80% af al consumer traffic vil komme fra video i 2019. Facebook’s Mark Zuckerberg spår, at video snart vil dominere og være den mest anvendte form for content. Hans påstand understøttes af, at YouTube vokser og vokser, og er en af de største kommercielle kanaler i Danmark. Mængden af video content, der uploades til YouTube er ikke til at forstå, og jeg kunne blive ved. Men har du som virksomhed styr på, hvilken form for video content du har, og hvad formålet med det er? Har du også styr på, hvor dit video content lever, og om det lever op til kanalens format?

Formålet med dette indlæg er at give jer en nem og overskuelig måde, hvorpå I kan få mappet jeres eksisterende video content i forhold til dets formål. Derudover vil jeg også gerne sætte nogle tanker i gang hos jer, så I ikke benytter jer af en “one size fits all” strategy og bare poster den samme video på alle kanaler, men at I i stedet optimerer videoen til de enkle kanaler.

Hygiene, Hub & Hero

Det er altid et godt udgangspunkt at få mappet eksisterende video content og få dannet sig et overblik over, hvad man allerede måtte have. Man kan mappe sit video content på forskellige måder. En metode jeg er meget inspireret af, er YouTube’s/Google’s egen Hygiene, Hub & Hero model, som giver dig mulighed for at dele dit content op alt afhængig af funktion.

 

Hygiene

Hygiene video content skal ses som det video content, der altid er tilgængeligt og relevant og som heller ikke bliver forældet. Dit hygiene content kunne være how-to videoer, videoer om virksomheden, om produkter etc.  Man kan også sige, at dit hygiene video content skal forklare, beskrive og/eller hjælpe. En vigtig detalje er også, at dit hygiene content spiller en vigtig rolle i forhold til SEO.

Eksempel på hygiene – nicehair.dk

 

Hub

Dit hub video content har den vigtige rolle, at det skal vækste din video-tilstedeværelse. Har du fx en YouTube kanal, skal dit hub content sørge for, at eksisterende subscribers kommer tilbage og nye brugere subscriber. Generelt skal dit hub content komme ud med høj frekvens. Alt efter ambitionsniveau kan du fx pushe hub content ud én gang ugentligt. Hub content kan blandt andet være i form af nyheder, interviews, nye episoder etc.

Eksempel på Hub: Geography Now! Denmark

Hero

Hero content vil i de fleste tilfælde være de store produktioner, der som udgangspunkt har et branding formål. Google snakker også, om “Super Bowl moments”, når de refererer til Hero content. Hero content udkommer med lav frekvens, måske én eller to gange årligt, og kan fx være i forbindelse med produktlancering, begivenheder etc. Det er selvfølgelig ikke alle, der har råd til at lave reklamer som Volvos The epic Split med Jean-claude Van Damme eller Pepsi’s Test Drive. Men det er heller ikke nødvendigt. I virkeligheden handler det om at finde sit eget “Super Bowl” moment, som matcher ens budget.

Eksempel på Hero: Volvo Trucks – The epic split

Hero in action

I bedste akademikerstil har jeg udvidet den eksisterende metode med endnu et lag, som jeg har valgt at kalde “Hero in action” video content. Nogle brands er rigtig gode til at lave video content, hvor fokus i højere grad er på “show it, don’t tell it”. De benytter sig af “hero’s” som bruger produktet og på den måde viser, hvad det kan. Nedenfor har jeg valgt nogle eksempler på content, som jeg vil definere som “Hero in action” video content

GoPro Surf: Best Wave of 2016 Featuring Anthony Walsh


Canon: Change your lense


Hvor lever dit video content?

Når du har mappet eksisterende video content, er næste step at få dannet sig et overblik over, hvor dit video content lever – det vil sige, på hvilke kanaler er dit video content distribueret – fx YouTube, Facebook og Twitter. Her er det vigtigt at kigge på videoformatet i forhold til kanalen.

Mange benytter sig af en “one size fits all” tilgang, hvilket betyder, at de tager den samme video og poster den på alle de kanaler, de normalt er til stede på. Problemet er bare, at hver kanal (Facebook, YouTube, Twitter etc.) er unik på sin egen måde, både i forhold til max længde og hvordan brugerne konsumerer content.

Et godt eksempel er video content posted på Facebook. Når brugerne scroller i deres news feed og møder en video, starter videoen automatisk, men lyden aktiveres først, når brugeren selv aktivt slår den til. Derfor er det en god ide at tekste de videoer, som skal distribueres via Facebook. Jeg kan klart anbefale at kigge på NowThis, som gør det super godt.  

Men der er også en række andre ting, man skal forholde sig til ved de enkle kanaler:

  • Hvor mange sekunder skal en video afspille før det tæller som et view hos fx Facebook og YouTube?
  • Er der en max længde?
  • Er der autoplay?
  • Har du tænkt de første 5 sekunder ind? (her kan brugeren ikke skippe), hvis du skal annoncere på YouTube.
  • Osv.

 

Til dem, der ikke benytter sig af video endnu

For mange er videomarkedsføring stadig nyt, hvorfor de på nuværende tidspunkt ikke har noget video content at mappe og derfor heller ikke har distribueret noget på hverken YouTube, Facebook, Twitter etc. For jer gælder det samme, og I kan også sagtens benytte jer af Hygiene, Hub & Hero modellen. I skal bare først til at producere det. Til gengæld har I den fordel, at I allerede fra starten kan tænke formater ind i produktionen og sørge for at have en version til YouTube, Facebook og Twitter, hvis det er der, I vil kommunikere.


Kom med til workshop om video content

Vil du vide endnu mere om, hvordan du effektivt kan bruge video i content marketing? Så har du muligheden for at deltage på vores workshop den 6. september, 11. oktober eller 8. november. Book din plads her!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar