INTELLIGENT
PREFETCHING

Øg konverteringer med forbedret loadspeed

Load speed-optimering med Intelligent Prefetching

Din hjemmesides hastighed har stor indflydelse på både brugeroplevelsen og på konverteringer. Faktisk i så høj grad, at bare et enkelt sekund langsommere load typisk resulterer i en 20% lavere konverteringsrate. Der kan altså være rigtig meget at hente ved at optimere load speed på din hjemmeside.

Ved at bruge machine learning har vi udviklet et værktøj, der kan øge load speed uden at ændre på en sides design, indhold og infrastruktur. Intelligent Prefetching fungerer ved at anvende machine learning til at forudsige, hvilken side en bruger vil besøge som den næste. Herefter kan browseren på forhånd begynde at hente sidens indhold, så det går hurtigere at loade siden, når brugeren endelig klikker på linket. Brugeren vil opleve, at siden åbner med det samme uden nogen ventetid, hvilket giver en rigtig god oplevelse.

Steen Rasmussen

Digital Strategist & Senior Partner

steen@iihnordic.com
70 20 29 19

Konstant forbedring af load speed

Forudsigelserne laves på brugerniveau baseret på anonym data om den enkelte brugers nuværende web-session. Beregningerne bygger på analytics-data og ved konstant at analysere nøjagtigheden af forudsigelserne, lærer systemet hele tiden at blive endnu mere effektivt. Gennem intelligent brug af data og machine learning kan vores Intelligent Prefetching engine konstant lære af sig selv og blive mere intelligent og endnu bedre til at optimere load speed.

Sådan fungerer Intelligent Prefetching

Intelligent Prefetching fungerer ved at bruge machine learning til at tracke brugerens session og anvende analytics-data til at beregne, hvor brugeren vil klikke næste gang. For ikke at køre algoritmen i browseren, og dermed gøre den langsommere, anvendes Cloud-teknologi til at udføre beregningerne.

Herefter sættes browseren til at loade indhold fra den pågældende side, således at det går hurtigere, når brugeren endelig klikker på linket. Load speed og nøjagtigheden af forudsigelsen overvåges, så systemet kan analysere effektiviteten og bruge informationen til at lave endnu bedre forudsigelser fremover. Systemet bliver således klogere og klogere, som der kommer flere og flere besøgende på sitet.

The Intelligent Prefetching engine predicts and prefetches the next page before the user clicks

Case: Markant stigning i besøgende hos VisitDenmark

Efter implementering af vores tool Intelligent Prefetching har VisitDenmark oplevet en gennemsnitlig øgning i load speed på 40% og en markant stigning i antallet af besøgende.

  • VisitDenmark har trafik fra hele verden, og det er en udfordring for deres besøgendes oplevede loadspeed.

  • Vi implementerede en load speed engine, der på baggrund af brugerdata estimerede brugerens mest sandsynlige næste klik og med intelligent prefetching forbedrede den gennemsnitlige loadspeed med 40% på tværs af sitet. På enkelte sider var forbedringen helt oppe på 75%.

  • Det har givet VisitDenmarks besøgende en bedre brugeroplevelse, og de har oplevet en markant stigning i antallet af besøgende på deres hjemmesider. Projektet er gennemført på globalt plan og på tværs af VisitDenmarks 11 sites.