5 ting du kan du lære om hjemmesideoptimering fra VM i Cykling

Årets VM-rute løber lige forbi IIH Nordics kontorer i Nyhavn. De mange trikotklædte pedalatleter har inspireret os til at skrive et lille blogindlæg om parallellerne mellem at køre en enkeltstart og jeres arbejde med at optimere hjemmesider.

1. Har du studeret jeres hjemmesides VM-rute?
Det er ikke altid den rytter med mest muskelkræft, der vinder en enkeltstart, for hvis han ikke er forberedt på ruten og har prøvekørt den, ved han ikke, hvor han kan skære svingene skarpt, hvornår han skal være forberedt på et brostensstykke og hvornår, der kommer en lang lige strækning, hvor han kan give den fuld gas.

Det samme er tilfældet med hjemmesideoptimering. Du kan selvfølgelig nå et stykke med best practise-optimering, men hvis I virkelig vil spurte forbi konkurrenterne og øge konverteringsprocenten, så skal der skrues op for analysen, så I ved præcis, hvor potentialet for optimering ligger i forhold til den rute, jeres besøgende skal forcere på vejen mod målet.

2. Hold den høje hastighed

De bedste enkeltstartsryttere som Fabian Cancellara og Tony Martin kan holde et højt, malende og konstant tempo over mange kilometer, men bliver de slået ud af rytmen af en punktering eller en kæde, der falder af, så ryger rytmen, og det kan koste dem guldet.

På samme måde er det vigtigt, at jeres hjemmeside rent hastighedsmæssigt er toptunet på alle niveauer, da det er en af de ting, der har størst indflydelse på brugeroplevelsen. Amazon har tidligere testet det, og resultatet viste, at salget faldt med 1%, hver gang load-tiden steg med 1/10 sekund.

3. En dygtig mekaniker gør underværker

En af de vigtigste personer på et cykelhold er mekanikeren. Han sørger for at holde cyklen ved lige og hele tiden sørge for, at gear, dæk og saddel er finindstillet til at opnå et topresultat.

Den samme rolle har din programmør, der løbende bør optimere på den bagvedliggende kode, så siden performer optimalt og ikke fejler. Og vi ved alle sammen, hvor stor forskel en dygtig programmør, der har styr på sin kode, kan gøre for en hjemmeside.

4. Men hele holdet er vigtigt

Det er ikke kun mekanikeren, der i dag skal hjælpe Jakob Fuglsang til at køre en top-10 pladsering hjem til Danmark. Både sportsdirektøren, hjælpevognens chauffør og holdets massør og kok gør en forskel i processen.

Du skal også omgive dig med de rigtige mennesker for at opnå de bedste resultater med hjemmesideoptimering. Du kan ikke være ekspert i det hele, men omgiver du dig med den føromtalte programmør, en kreativ designer, en systematisk webanalytiker og en dygtig tekstforfatter, så kan du opnå rigtig store resultater med konverteringsoptimering.

5. Vær parat til at udfordre det bestående
Da Chris Boardman satte timerekord, hjembragte OL-medaljer og vandt enkeltstarter på stribe tilbage i halvfemserne, så var det på delvist selvudviklede cykler bygget af alt fra kulfiberelementer til dele fra vaskemaskiner. Han udfordrede den gængse måde at gøre tingene på ved at teste nye cykelformer, og det fik han succes med.

Det er præcis den samme mulighed du har med at A/B teste jeres hjemmeside. Du kan prøve ting af på en del af jeres besøgende og lade dem give jer svaret på, hvad der virker. Det er et effektivt værktøj til at prøve ting af i et kontrolleret miljø og få nogle meget præcise svar på, hvad der virker på jeres hjemmeside.

Vil du lære mere om, hvordan du selv kan smøre kæden på jeres hjemmeside, så I øger konverteringsprocenten? Så kan du deltage på vores kursus i optimering af hjemmesider

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *