CASES

Alt hvad vi gør, er drevet af passion

Det siger vores kunder

At lade arbejdet tale for sig selv er ikke en kliché. Det er et bevis på den passion, der ligger bag alt, hvad vi gør. Igennem tiden har vores specialister skabt imponerende resultater for en lang række kunder, og vi er stolte af vores resultater og af de problemer, vi har defineret, målt og løst.

Vi har arbejdet sammen med en bred vifte af virksomheder – fra C20-virksomheder til uddannelsesinstitutioner, start-ups og medier. Se nogle eksempler på, hvordan vi har arbejdet.

IIH Nordic har løftet vores online-performance og tilstedeværelse på nettet med et styrket brand og en forbedret ROI til følge. De varetager al administration, optimering og evaluering af vores AdWords-kampagner, og vi føler os helt trygge ved samarbejdet og den løbende kommunikation

Kristine Andersen
Kristine AndersenMarketingchef, Wallmans
 • Baggrund

  Bonnier Publications har mere end 40 mediebrands i Norden og andre lande. Og så har de omkring 11.000.000 unikke brugere pr. måned, hvilket svarer til 400.000 hver dag. Kundernes behov ændrer sig og Bonnier ønsker at differentiere salgsbudskabet til forskellige segmenter og ikke mindst øge værdien af marketingbudgettet. Udfordringen hos Bonnier var at samle de enorme data-input, så de kan anvendes strategisk i virksomheden.

 • Løsning

  Med IIH Nordics Machine Learning-model og datakonsolidering i Google Cloud har Bonnier Publications fået koblet historisk kundedata med webdata (Google Analytics 360, Facebook, Instagram, Google Ads m.m. ) i Google BigQuery, hvor det nemt kan tilgås og automatiseres på tværs af organisationen.

  Machine Learning modellen gør det muligt at forudse brugernes adfærd og placere brugerne i forskellige segmenter. Dermed kan Bonnier nu forudsige hvilke kunder, der vil konvertere, og det giver dem gode forudsætninger for at bruge marketingbudgettet bedre. 

   

 • Effekt

  Allerede efter et par måneder har modellen leveret 327 millioner forudsigelser og placeret 33,3 millioner brugere i 5 forskellige kundesegmenter. Arbejdet med Machine Learning-modellen og datakonsolideringen i Cloud har blandt andet resulteret i en nominering til Danish Digital Awards 2019 og en vækst på 53 % i abonnementssalg via digitale kanaler. Bonnier har fået løftet forretningen digitalt og på under 6 mdr. har Bonnier skabt ét af de stærkeste datafundamenter i den nordiske mediebranche.

  Nu har Bonnier 360 graders overblik over kunderne og kan differentiere deres budskab, så eksisterende kunder ikke bliver mødt med salgsbudskaber.

Danfoss er en af ​​verdens største leverandører af termostater, kølesystemer, strømmoduler og lignende produkter. Danfoss har flere forskellige produktkategorier og forretningsenheder, og samtidig er selskabet til stede i mange lande verden over med mange forskellige partnere.

 • Baggrund

  Danfoss’ website er stort og komplekst, men det betyder ikke, at Danfoss ikke har øje på kunderne som helhed. Indsigt i, hvordan kunderne bruger produkterne og tjenesterne i kombination med hinanden, er essentiel. Danfoss største udfordring er derfor at oprette en datastruktur, hvor det er muligt at analysere brugeradfærd på tværs af kanaler, herunder hvordan brugerne interagerer med onlineværktøjer og -tjenester.

 • Løsning

  Vi sikrede en kodestruktur, der gjorde det muligt at forbinde trafik på tværs af domæner, produkter, lande osv. og udviklede en teknisk manual til implementering og analyse. Desuden implementerede vi tracking og kategorisering af events på tværs af forretningsområder og opsatte datadimensioner i Google Analytics, der gør det muligt at lave målrettede dataudtræk og se relevante dataudsnit på tværs af forskellige dimensioner.

 • Effekt

  Opsætningen gør det muligt for Danfoss at analysere produktinteresser på tværs af organisationen og understøtter strategisk brug af Google Analytics for en lang række brugere og forretningsenheder.

FLSmidth er verdens førende leverandør af service og rådgivning inden for cement- og mineralindustrien.

Deres marked er verdensomspændende og stærkt konkurrencepræget. Der er tale om et komplekst B2B nicheprodukt med en lang beslutningsproces og mange influencere i indkøbs- og beslutningsprocessen. Til gengæld kan de rigtige leads være millioner værd.

 • Baggrund

  FLSmidth havde brug for at ramme flere af de essentielle influencers og få flere leads. Igennem sociale medier og målrettet content kunne de holdes motiverede, engagerede og hjælpes videre i salgstragten.

 • Løsning

  Med en omfattende content mapping fik FLSmidth overblik over, hvilket indhold de havde – og hvilket indhold de manglede. De fik udviklet databerigede personas, lagt en strategi for content recycling og uddannet deres interne team. Implementering af en marketing automation-platform og opsætning af intelligente e-mail-flows sikrede, at brugerne blev ramt med det rette budskab ift. deres behov.

 • Effekt

  FLSmidth forbedrede deres reach på LinkedIn med 45%, og antallet af tilhængere steg med 35% på et år. De har et komplet overblik over deres indhold, og hvordan de kan genbruge det. Teamet er blevet kompetenceudviklet regelmæssigt gennem træning og inspirationssessioner. Den månedlige indholdsproduktion er blevet systematiseret, således at FLSmidth kan lægge et konstant pres på markedet. Desuden er der bedre opfølgning på leads før, under og efter konferencer.

Fullrate er en af Danmarks ​​største udbydere af bredbåndsløsninger. Markedet er meget prisfølsomt med høj konkurrence, og derfor kan det være dyrt at bruge de traditionelle marketingkanaler med hensyn til ROI.

Fullrate case
 • Baggrund

  Sammen med Fullrate ønskede vi at teste, om YouTube kunne fungere som en direkte salgsgenererende marketingkanal i stand til at generere afkast på lige vilkår med andre kanaler som Google AdWords.

 • Løsning

  Opbygning af avancerede remarketingsegmenter på baggrund af analyse af købsadfærden hos potentielle kunder på Fullrates hjemmeside. Herefter intelligent opsætning af remarketingkampagner baseret på køberens rejse med fokus på den rigtige frekvensstyring, tidsintervaller mv. Kontinuerlig optimering baseret på bedst performende YouTubekanaler, placeringer og segmenter samt sikring af kommunikation på tværs af andre marketingkanaler som traditionelt TV, displayannoncering og Google AdWords.

 • Effekt

  Allerede efter en måned så vi konverteringsfrekvenser fra klik til websted til salg på over 20%. Prisen per konvertering var blot en tredjedel af, hvad det kunne have kostet igennmem en generisk SEM-kampagne pga. den intense konkurrencesituation. Testperioden blev udvidet pga. de gode resultater, og YouTube-remarketing er nu en fast del af Fullrates marketingplan.

JDE Professional er Danmarks førende leverandør af professionelle kaffeløsninger og har mere end 15.000 kunder inden for både den private og den offentlige sektor.

 • Baggrund

  JDE Professional havde kort inden projektstart skiftet navn fra Merrild og havde derfor brug for at skabe brand awareness. Samtidig havde de et behov for at tiltrække flere nye leads igennem deres digitale kanaler og markedsføre deres nye kompromisløse kaffeløsning, Promesso.

 • Løsning

  IIH Nordic udviklede en marketingstrategi på baggrund af en række datadrevne personas. Segmenter udvalgt med udgangspunkt i de udviklede personas blev eksponeret for budskaber igennem social media advertising og remarketing på tværs af kanaler. Vi udviklede et målrettet microsite i Unbounce, byggede intelligente lead-flows, kørte en native ad-kampagne og lavede en strategi for recycling af content. Desuden stod vi for contentproduktion af bl.a. infrografikker, guides, white papers, cases og social posts målrettet de forskellige personas i forskellige, definerede stadier af deres købsrejse.

 • Effekt

  Kampagnen gav en kraftigt øget brand awareness for både JDE Professional og Promesso, vækst i antallet af følgere på LinkedIn og Facebook og kvalitets-leads fra annonceringsaktiviteter på sociale medier. Desuden fik de en udviklet metodologi for fremtidige marketingaktiviteter og metode til recycling af indhold, der sikrer, at JDE kan få glæde af det producerede content i mange år fremover.

Rockwool er en af ​​verdens førende virksomheder inden for isoleringsbranchen. Virksomheden er repræsenteret i mere end 35 lande og er markedsleder i mange europæiske lande. Rockwools hovedkvarter ligger i Hedehusene tæt på København, men Rockwool er repræsenteret med lokale kontorer i mange forskellige lande.

 • Baggrund

  Rockwool har ikke direkte salg online, men det er en vigtig del i forbindelse med salgsprocessen, at kunderne kan få troværdig vejledning online. Rockwols digitale strategi styres fra Rockwools hovedkvarter i Danmark, men de lokale webredaktører er ansvarlige for at skabe relevant indhold baseret på deres viden om lokalforhold. Rockwool ønskede at kunne give de lokale webredaktører relevante værktøjer og viden om SEO. Sådan skulle der sikres en international indsats for at øge den samlede online synlighed.

 • Løsning

  Omfattende SEO-analyse af tre udvalgte landes hjemmesider, herunder anbefalinger med hensyn til søgeord, indholdsoptimering og tekniske forbedringer. Lister til hvert lands webredaktører med specifikke opgaver, estimering af tidsforbrug og potentiale for hver enkelt opgave. Desuden Searchmetrics-træning med alle lokale webredaktører så de får den nødvendige indsigt til at optimere deres lokale hjemmeside.

 • Effekt

  Projektet blev så stor succes, at IIH Nordic efterfølgende endte med at lancere projektet på 12 yderligere europæiske og nordamerikanske markeder. Det har resulteret i øget organisk synlighed – flere kontorer har øget synligheden med mere end 100%. Rockwools hovedkvarter er desuden nu i stand til at følge udviklingen på tværs af lande gennem en dashboard-funktion i Searchmetrics.

Carl Ras er en engros hardwarebutik og webshop. Med tredje generation ved selskabets ror har Carl Ras en app, 275 medarbejdere og 27.000 varenumre. Carl Ras har en bred kundebase, herunder både private kunder, indkøbere og større byggeprojekter.

 • Baggrund

  Da Carl Ras kontaktede IIH Nordic, havde de oplevet et fald i onlinetrafik og ønskede hjælp til at generere en højere årlig omsætning baseret på deres onlineaktiviteter. Ønsket om flere besøgende til webshoppen og øget brand awareness resulterede i et samarbejde med IIH Nordic på AdWords og SEO. Det primære mål var at nå et årligt indtjeningsmål på AdWords og samtidig sikre, at hver investeret krone gav mindst 25 kroner i afkast. Målsætningen med SEO var i første omgang at stoppe faldet i trafik og herefter øge synlighed, organisk trafik og indtægter.

 • Løsning

  På AdWords implementerede vi en gennemgribende optimering af konto, struktur, strategi, keywords og budskaber med fokus på profitabilitet og lavthængende frugter. Desuden implementering af annonceudvidelser og remarketing baseret på brugeradfærd. Brug af annoncering via Google Shopping, YouTube og Display og løbende optimering og a/b-testing. På SEO fokuserede vi på en teknisk optimering af webshopplatformen, strukturering af linkprofil og arbejde med lavthængende frugter og de mest profitable produkter og produktkategorier.

 • Effekt

  Igennem et tæt samarbejde mellem IIH Nordic og Carl Ras blev en online succes en realitet. AdWords revenue steg 355%, mens den organiske synlighed fik vendt sin nedadgående kurve og steg 50% i løbet af det første års samarbejde.

Falck arbejder sammen med os på at aktivere interne data til at drive forbedringer. Vi har gennem et kort projekt formået at binde flere datakilder og datapunkter på tværs af hele Falck Assistances kundegruppe. Det giver Falck mulighed for at kunne arbejde med customer journeys fra optimeret akkvisition til at forebygge churn

 • Baggrund

  Ved at bruge Cloud Based teknologi og spejling af data fra interne datakilder hos Falck (100% GDPR compliant) har det været muligt for os at kombinere alle datakilder på kundeniveau per interaktion – det gør Falck i stand til at følge transaktioner live på kundeniveau, produktniveau og/eller på aggregeret niveau, hvilket gør det muligt at træffe data-drevne beslutninger – live!

 • Løsning

  Vi har udviklet vores helt egen tech stack, hvor vi bruger mellem 10-20 forskellige Cloud Based applikationer for at ensrette og bearbejde data gennem forskellige teknologier (her iblandt machine learning) for dernæst at aktivere data eller visualisere dem i dashboards. Det gør, at vi i dette tilfælde kunne skabe ét kunde-ID på tværs af Falck Assistance legacy systemer på 3-6 måneder.

 • Effekt

  Ved at bruge data til at vurdere profitabiliteten af blandt andet kunder og produkter har Falck Assistance været i stand til at blive den mest profitable division i Falck Group – Faktisk så meget, at Falck Assistance er den primære bidrager til Falck Groups bundlinje. Det synes vi er ret fedt!

CDNetworks er en af verdens største leverandører af CDN-løsninger til websites.

CDNetworks er et velkendt mærke i Skandinavien, der opererer i en B2B niche som en high-end-leverandør. De har et ret komplekst teknisk produkt, og indkøbsprocessen er derfor omfattende. Samtidig er hvert lead potentielt af stor værdi.

 • Baggrund

  CDNetworks havde et mål om at øge antallet af leads igennem en målrettet contentstrategi, der skulle ramme den snævre målgruppe af IT-beslutningstagere.

  Målsætningen var at skabe 25 leads igennem de nye aktiviteter.

 • Løsning

  IIH Nordic hjalp CDNetworks med udviklingen af white papers og andre typer content med primært fokus på den snævre målgruppe.

  Målgruppen fik desuden målrettede budskaber igennem LinkedIn targeting. Desuden styrkede vi landingssider med fokus på at understøtte flere e-mail-signups og udviklede målrettede native ads.

  Avanceret annoncering igennem YouTube, display, retargeting og search skulle sikre mere relevant trafik.

 • Effekt

  Kampagnen sikrede 70 nye leads af høj kvalitet og styrkede CDNetworks generelle markedsposition i Danmark.

  Konverteringsfrekvensen på LinkedIn var tårnhøj pga. den intelligente opsætning, og arbejdet skabte en metodologi for fremtidige kampagner.

  Effekten var så imponerende, at CDNetworks valgte at oversætte indhold og koncept, så kampagnen kunne rulles ud globalt på attraktive markeder.

Life Care Europe er en dansk virksomhed, som leder e-handel platformen Life Extension Europe, der sælger ernæringssupplementer, vitaminer og mineraler i hele Europa.

Life Care Europe indgik et samarbejde med IIH Nordic om at opbygge en BigQuery data lake ved brug af Google Cloud Platform (GCP) for at forbinde data fra deres e-handel platform Life Extension Europe og opdele kunder i datadrevet segmenter til at understøtte personaliserede kunderejser.

 • Udfordring

  Life Care Europe havde brug for at få en bedre forståelse af deres kunder, deres kendetegn, adfærd og præferencer. For at skabe denne forståelse måtte kundedata samles på tværs af adskillige systemer (CRM, Google Analytics og SoMe) og forberedes til analyse og aktivering for at maksimere online salg.

 • Løsning

  BigQuery, Composer og Cloud funktioner blev brugt til at samle, omdanne og tilpasse kundedata fra alle forskellige datakilder til GCP. Klyngedannelse uden overvågning i AI Platform blev brugt til at identificere 7 segmenter i dataet og dernæst kategorisere hver kunde baseret på kundens adfærd. For en optimal aktivering blev segmenterne forbundet til en Data Experience Platform, som bygger bro mellem GCP og den individuelle kunde.

 • Resultater

  Tolv måneder efter implementeringen kan Life Extension Europe præsentere følgende resultater:

  • 20 % stigning i indtægt
  • 40 % stigning i konverteringsrate resulterende i en total konverteringsrate på 8,5 %
  • 62 % stigning i transaktioner
  • Derudover bidrog projektet til en generel digital transformation af Life Care ved at strømline og automatisere marketing- og salgsfunktioner.
 • Quote

  “Med en stærkere udforskning af data har vi ikke kun transformeret til en endnu sundere og fremtidsorienteret forretning, vi er også i stand til at levere kundecentrisk kommunikation og marketing på et niveau, som vi før kun kunne drømme om. Projektet udgør begyndelsen af en større digital transformationsrejse for Life Care og vi synes, at fremtiden ser lys ud.” – Heidi Teschemacher, CCO, Commercial Director Marketing and eCommerce hos Life Extension Europe

Vil du vide mere? Send os en e-mail eller ring på 70 20 29 19