Er video en del af jeres content strategi?

Video er kommet for at blive og ifølge utallige undersøgelser bliver video også den helt store spiller i forhold til internettrafik. Ifølge Cisco vil video udgøre 80% af al internettrafik i 2019 – i 2014 udgjorde det “kun” 64%. I dette blogindlæg får du derfor 3 cases, tips til en effektiv strategi og råd til, hvordan I kan optimere jeres brug af video som content medie.

En kanal som YouTube har allerede halet ind på de store kommercielle TV kanaler, og er på nuværende tidspunkt den 3. største kanal i Danmark mål på ugentligt reach.

Seneste tal fra TNS Gallup viser, at 21% danskere ser YouTube hver dag. Det bliver til 1,8 millioner danskere om ugen.  

 

Screen Shot 2016-03-11 at 09.41.58.png

 

Brugerne elsker video og en gennemsnitlig internetbruger ser ca. 206 videoer om måneden. Derfor er det ikke overraskende, at 64% af marketing professionelle svarer, at video vil dominere deres marketingstrategi i nærmeste fremtid i en ny undersøgelse fra Nielsen.

Så det store helt spørgsmål er, om video er en del af jeres content strategi?

Jamen, video er jo dyrt

Når vi snakker med både eksisterende og nye kunder, hører vi tit, at de ikke har råd til at få produceret videoer – og derfor fylder video ikke meget i strategien. Men her kommer den gode nyhed:

Videoproduktion behøver ikke at være dyrt – tværtimod kan I komme i gang gratis ved at bruge en smartphone.

Fra dyrt til gratis: 3 video cases

Her får I 3 cases, der viser, hvordan I kan opnå succes med en video, der har været dyr at producere, en der er low budget, og en, der er lavet af brugerne selv (og dermed gratis for jer). 

Volvo Trucks – The Epic Split feat. Van Damme – View: 82 mio.

Screen Shot 2016-03-07 at 15.07.40.png


Nicehair.dk – Et super nemt trick til at peppe din hestehale op – Views: 55.000

Screen Shot 2016-03-07 at 15.32.21.png

 

Unisport Webtv – Messi’s fodboldsko

Screen Shot 2016-03-07 at 15.14.46.png

 

Den dyre

Volvo er det store brand, hvor målet er branding, og der er skruet op for produktionen. Videoens narrativ kunne godt indikere, at de bevidst har forsøgt at opnå en viral effekt. Med de mere end 82 mio. visninger, så er jeg ret sikker på, at de nåede i mål.

 

Den billige

Videoen nummer 2 er fra nicehair.dk’s YouTube kanal. Det er et godt eksempel på en effektiv low budget video. Med denne how-to video får brugerne et nemt trick til at peppe hestehalen op. Der er ingen salgsbudskaber i videoen, men brugerne ved, at nicehair.dk står bag. Så chancen for, at nicehair.dk er top of mind, når der skal købes ind, er stor.

 

Og den helt gratis

Videoen fra Unisport er et fantastisk eksempel på, hvordan video også kan bruges til at få brugerne i tale. Så selvom videokvaliteten er lav og optaget med en smartphone, er den 110% effektiv. Det er en drømmecase, når kunderne markedsfører jeres virksomhed, og Unisport sidder med garanti med et stort smil på læberne.

 

Hvad vil I opnå?

Før I kaster jer ud i video, så spørg jer selv: Hvad er målet og hvilke KPI’er skal I måle på? 

Er det ren branding, hvor målet er at få skabt brand awareness, eller måske øget socialt engagement, hvor det i højere grad handler om at få brugerne til at interagere med jeres brand?

I sidste ende handler marketing om at øge bundlinjen, hvorfor salg i teorien også kan være målet med en video-indsats. Dog skal I have in mente, at video ikke er den stærkeste salgskanal sammenlignet med fx AdWords.

Med video kan I påvirke brugerne

Men video er en vigtig brik i det puslespil, der hedder intelligent salg.

Alt for mange marketing professionelle har for stort fokus på den nederste del af salgstragten – altså der hvor salget eller konverteringer sker. Men vil I undgå at gå glip af salg og konverteringer, er det vigtigt også at have fokus på de tidligere faser i trakten. Og det er her hvor video har sin styrke: fordi det kan påvirke brugerne.

Kunderne gennemfører over 60% af salgsprocessen selv

Undersøgelser viser, at brugerne i dag er på egen hånd i 60% af tiden, inden de rent faktisk køber. Derfor er det afgørende, at I kan påvirke dem i jeres retning – så salget lander hos jer  og ikke hos konkurrenten.

 

  

Verdens 2. største søgemaskine

Når vi snakker video er YouTube for alvor blevet en interessant spiller. Udover at være Danmarks 3. største kommercielle TV kanal, er YouTube også verdens andenstørste søgemaskine. Den er kun overgået af Google selv.

En interessant tendens er, at vi i stigende grad bruger YouTube, når vi søger efter svar på vores utallige how-to spørgsmål. Ifølge Ericsson ConsumerLab ser hver tredje YouTube bruger hver uge “How-to” videoer på YouTube. Og brugerne søger efter alt lige fra how-to mad-videoer til videoer, der viser, hvordan du laver pivottabeller i Excel.

Hvis du repræsenterer en virksomhed, der kan hjælpe brugerne med svar på deres spørgsmål, er en YouTube kanal med how-to videoer måske vejen frem.

YouTube er en effektiv annonceringskanal

I kan også bruge YouTube som en effektiv annonceringskanal, der er integreret med Google AdWords. Det betyder, at I kan arbejde intelligent på tværs af kanalerne – og det giver jer markante resultater.

I modsætning til fx traditionelle TV-reklamer, tilbyder YouTube både unikke målretnings- og segmenteringsmuligheder. Det betyder, at I kan ramme jeres målgruppe knivskarpt.

Ydermere kan I tracke jeres indsats fra start til slut og dokumentere ROI. Læs mere om YouTube annoncering her

Deler I jeres video på flere platforme?

Udover YouTube og jeres eget website, er der også en række andre platforme, hvor I kan distribuere jeres video content. En af de helt store spillere er selvfølgelig Facebook, hvor video i den grad er på dagsordenen – og med over 3 millioner danske brugere, er Facebook bestemt en platform, I bør forholde jer til.   

Selvom der findes mange platforme, hvor I kan poste video content, er det ikke ensbetydende med, at den samme video skal smides op som den er på alle platforme.

 

Drop one fits all strategien

One fits all strategien, hvor I har én version af videoen, som I bruger til alle platforme, er ikke effektiv. I bør i stedet tænke i forskellige formater til de forskellige platforme.

Hvis I fx poster jeres video på Facebook vil mange brugere se videoen uden lyd, eftersom lyden først bliver aktiveret, når brugeren aktivt klikker på videoen. Det vil sige, at brugerne i mange tilfælde ikke får de vigtige budskaber med, hvis I ikke tekster jeres video. Få inspiration til effektive Facebook-videoer ved at følge nyhedsmediet NowThis.

Det kræver, at I allerede under selve videoproduktionen tænker flere platforme ind og sørger for at lave video content, der matcher præmissen på de platforme, hvor I ønsker at distribuere indholdet.

 

Video er ved at blive voksent

Da sociale medier i sin tid for alvor blev sat på dagsorden hos brands og virksomheder, begyndte vi også at se forskellige management platforme, der lettede arbejdet. 

Så i stedet for, at man skulle logge ind i Facebook, Instagram, Twitter etc. for at poste ens inhold, kunne platforme som fx Komfo og Hootsuite hjælpe med at administrere alle posts fra én platform.

 

Video management platform

Samme tendens ser vi nu inden for video. Det vil sige management platforme, hvor I kan administrere al jeres video content og distribuere det ud til alle relevante medier. 

23Video er et godt eksempel på en video management platform, hvor I kan samle alle jeres videoer og distribuere dem på YouTube, Facebook, Twitter etc. Ved at samle videoer i en management platform får I også mulighed for at redigere videoer direkte via platformen samt tracke performance af alle videoer.

 

Track performance og husk at optimér

Uanset hvilken platform, I vælger at distribuere jeres video content på, er det vigtigt, at I opsætter tracking, så I har et udgangspunkt for at optimere videoer, kampagner etc. Optimering er et must, hvis I arbejder seriøst med video i jeres strategi. Det betyder blandt andet, at videoer som ikke performer skal optimeres, og løbende ændres på samme måde som fx AdWords annoncer løbende optimeres.

Hvis I er interesseret i at lære mere om, hvordan I opnår succes med video, så holder IIH Nordic en workshop om Video content for marketing den 10. maj. Du kan læse mere om den her

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar