To hjemmesider går ind på en bar…

, ,
 
 
I Nyhavn kan du lære meget om online markedsføring

Jagten på kunder online er ikke så forskellig fra jagten på en partner i nattelivet, og vi har fundet en række tankevækkende paralleller.

Når du driver forretning online, er du på konstant jagt efter kunder.

De forskellige elementer af online markedsføring kan sidestilles med de ting, vi går igennem i jagten på en partner i den virkelige verden, så lad os tage vores hjemmeside med på bar for at kigge efter potentielle kunder.

Google som dørmand

Det første, du skal være opmærksom på, er om din hjemmeside i det hele taget består barens dresscode? Har søgemaskinerne ikke mulighed for at indeksere hjemmesiden pga. tekniske fejl eller dårlig struktur, bliver den afvist af dørmanden.

Chasing long tail

Når siden er kommet ind på baren, handler det om at gøre opmærksom på sig selv over for det modsatte køn – de potentielle kunder. Er konkurrencen hård på de søgeord, du gerne vil være synlig på, skal du måske finde en niche for at have en chance. Så når alle de andre går efter den høje blondine, sætter du jagten ind på den lille søde brunette, der sidder for sig selv i et hjørne.

Du kan påvirke dine chancer for at få brunetten med hjem, hvis en af hendes veninder kan sige noget pænt om dig, så hun får øjnene op for dig, og det er ikke anderledes online. Google ser nemlig et link til din hjemmeside som en stemme på den, og det har positiv indflydelse på dine placeringer i søgemaskinen.

Er din meta description sexet?

Udseende og førstehåndsindtryk er desuden vigtigt, når du prøver at score på en bar – det er svært at komme uden om. Derfor skal du allerede i Googles søgeresultater sørge for, at din title og meta description er så indtagende, at folk får lyst til at klikke på dem.

Den digitale scorereplik

Har dit bytte indvilliget i den indledende flirt og klikket sig ind på din side, begynder forførelsen for alvor. Mange vælger at lægge ud med en scorereplik i form af en kæk overskrift, men pas på, for her risikerer du at miste hende, hvis du ikke lægger alt din energi og originalitet i at ramme lige netop hende!

Betragter hun overskriften som tåbelig, eller er du uinteressant at høre på, så vender hun om på hælen med et hurtigt klik på browserens tilbageknap og kaster sig over et af de andre potentielle emner ved den digitale bardisk.

Og for at få hende med hjem, skal der oven i købet en del mere til. I det virkelige liv skal der nogle gange en del forsøg til, før en potentiel partner bider på, går hele vejen og trykker ”køb”, og det er også tilfældet online.

Du kan komme et stykke ad vejen ved at give en drink (giver du kunderne en lille gave, føler de sig forpligtede til at gengælde den) eller betale for taxien hjem (fri fragt). Du kan også sørge for at komme steder, hvor der er flere kvinder end mænd, så du bliver en mangelvare (når lagerstatus viser få eksemplarer tilbage af en vare, stiger købelysten).

Din hjemmeside vil ikke være et one night stand

I sidste ende er det med online markedsføring som med dating – det er nemmere at få en kunde til at handle hos dig flere gange end det er at jage nye emner hele tiden. Så fasthold dem med nyhedsbreve, sociale medier og god kundeservice – så har du en partner for livet.

Kvinder tænder ikke på duplicate content

Og et sidste godt råd: Tag aldrig din enæggede tvillingebror med i byen – det halverer chancerne for succes.

Dette blogindlæg har tidligere været bragt på tryk i en redigeret udgave i Dansk Kommunikationsforenings medlemsblad Kommunikatøren – læs hele bladet her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar