Top 5 over online tendenser i 2011

2011 kommer tordnende, og der bliver tryk på lige fra start af. Læs med her hvis du vil være forberedt på, hvad året kommer til at byde på for din online forretning.

2010 var et begivenhedsrigt og tempofyldt år online, men der er ikke noget, der tyder på, at der bliver trykket på bremsen i 2011. Her er fem ting, du bør have i tankerne, når du lægger din online strategi for det nye år.

Dine kunder er allerede mobile – kan du følge med?

Dette punkt burde faktisk have stået på sidste års liste med nye tendenser, men da det ikke er gået op for rigtig mange virksomheder, siger vi det alligevel:

Dine kunder bruger allerede mobilen i stor grad til at gå på nettet. Det kan vi se efter analyse af et bredt udvalg af Analytics-konti, og det bliver bakket op af tal fra FDIH, der blandt andet viser, at JP/Politikens Hus havde næsten 2 millioner besøg med mobiler på deres sider i oktober.

Derfor er det bydende nødvendigt, at dit website er optimeret til at kunne vises ordentligt i diverse mobilbrowsere, for kurven ser på ingen måde ud til at knække i 2011.

Bid Management – en effektive vej til bedre AdWords

Hvis du selv sidder og arbejder med AdWords, så ved du, hvor tidskrævende det kan være at vedligeholde bare et par enkelte kampagner, hvis de skal have en chance i et konkurrencepræget marked.

Heldigvis vinder flere gode programmer til ”bid management” frem i disse tider, og vores analyser viser, at så længe det er sat ordentligt op, så sparer det både arbejdstimer og giver mere succesrige kampagner. Det kræver dog fingerspidsfornemmelse samt et udvidet kendskab til AdWords generelt at få det til at køre optimalt.

Vi har i de sidste måneder arbejdet intensivt med bid management og glæder os til at præsentere jer for nogle af succeshistorierne i det nye år.

Vidensdeling bliver kun for de få indviede

Du kan ikke længere nødvendigvis google dig til alle guldkornene i 2011. Allerede nu ser vi en tendens til, at vidensdeling foregår på lukkede fora, hvor du skal være tilmeldt eller ligefrem inviteret for at få del i både socialt samvær og faglige diskussioner.  Facebook er et godt eksempel, hvor folk er blevet meget bevidste om deres privacy settings, og vi ser de samme tendenser på andre sociale netværk.

Derfor bliver du nu i endnu højere grad afhængig af professionel networking, og din deltagelse i erfa-grupper, små lukkede fora og wikis for specifikke fagområder bør være på din dagsorden, hvis du vil følge med udviklingen i din branche.

IIH Nordic har taget konsekvensen af dette og opretter i det nye år en række erfa-grupper, som du får mulighed for at blive en del af. Desuden er du altid velkommen til at deltage på Web Analytics Wednesday-arrangementerne, som vi arrangerer, hvilket også giver rig mulighed for at networke med folk fra webanalysemiljøet.

Video er det nye sort, hvid og en masse andre farver

Selv for ganske få år siden kostede det en mindre formue, hvis du ville lave video til professionel brug på nettet. Det har ændret sig nu.

For det første kan du producere video af høj kvalitet med et DSLR-kamera til få tusinde kroner – og af godkendt kvalitet med din iPhone. For det andet har introduktionen af det billige udstyr også været med til at ændre på brugernes krav til kvaliteten af videoerne, hvor det nu er helt acceptabelt at uploade simple upolerede videoer, hvis bare indholdet og budskabet er i orden.

Og dine kunder vil ha’ video! Alt fra tutorials i form af screen casts til viral markedsføring er perfekt til mediet, og så stiller det utrolig små krav til dine brugere. Google Places giver dig også mulighed for at uploade videoer til din profil, og på den måde kan de nu også få indflydelse på SERP for din side.

Split testing bliver allemandseje

I 2011 er der ikke længere nogen undskyldning. Hvis du vil kunne følge med dine konkurrenter, bør split testing være et af de vigtigste elementer i din online strategi. Den gode nyhed er, at værktøjerne er ved at være der til at gøre det nemt både for store og små kunder at udføre tests.  Og der er ingen tvivl – det kan forbedre konverteringen betragteligt.

Med Googles Website Optimizer har du et effektivt værktøj til udføre blandt andet A/B split tests.

IIH Nordic afholder i februar og marts workshops i brugen af A/B split test, hvor du kan få en grundig introduktion og selv lære at sætte en effektiv test op.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar