Undgå 5 fatale fejl når I lancerer ny hjemmeside

, ,

En redesignet hjemmeside er ikke nødvendigvis løsningen på alle jeres problemer, men kan derimod resultere i nye.

Går jeres online forretning ikke optimalt? Så skal I da have en spritny hjemmeside! Det er jo vigtigt at følge med tiden og have det nyeste nye, så kunderne ikke oplever jer som last year’s news.

Sådan vil mange folk tænke, når salget stagnerer og smilene på direktionsgangen bliver afløst af mere stramme miner, og det kan da også godt være en løsning for visse virksomheder.

Men en ny hjemmeside med opdateret indhold og infrastruktur og funktionalitet kan være en dyr fornøjelse på flere fronter. Én ting er prisen for at få det lavet – en helt anden er, at I lynhurtigt kan ødelægge en masse af de gode ting, der er tæt forbundet med jeres nuværende side.

Optimering med tungen lige i munden

Der er derfor en række ting, som I skal være opmærksomme på for ikke at ødelægge de gode ting, som I møjsommeligt har bygget op. For at gøre det nemmere for jer, har vi lavet en 5-punkts tjekliste, som I kan slå jeres udviklere oven i hovedet med, så de ikke saboterer jeres online forretning unødigt:

Top 5 over fatale fejl ved redesign af en hjemmeside


Redirects af gamle URL’er til de nye.
 Ofte resulterer et redesign i omstrukturering af indhold, og det betyder både nedlagte, nye og sammenlagte sider, hvilket giver nye URL’er. Det kan i den grad skade jer, hvis ikke I får redirected de gamle sider til de nye, så både Google og besøgende stadigvæk nemt kan finde frem til jeres indhold.

Vi har desværre set eksempler på virksomheder, der har smidt hele deres SEO-indsats i form af flere års linkbuilding i skraldespanden og er raslet ned i placeringer, fordi der ikke var styr på den del.

Et indekseret udviklingsdomæne. Man skulle tro, at det var en begynderfejl, for den er så nem at undgå, men vi oplever alt for tit, at selv store virksomheders webbureauer ikke får sat noindex på det udviklingsdomæne, der bliver brugt i designprocessen.

Hvis det går op for Google, bliver de ufærdige sider indekseret, og når I så endeligt lancerer den færdige side, skal I slås med den ufærdige version om placeringerne i SERP. Så sent som i efteråret var hele Københavns kommunes side ramt af dette, hvilket betød, at alle informationer, formularer etc. lå der i to versioner. Vi behøver vist ikke udpensle, hvor katastrofalt duplicate content kan være i sådan en situation.

Manglende overflytning af titles og meta descriptions. Denne fejl ser vi også jævnligt. Titles og meta descriptions er nok både det nemmeste og vigtigste element i jeres SEO-arbejde, men vi oplever desværre, at webbureauer ikke lige får prioriteret at få dem flyttet med over, hvis det bliver håndteret anderledes i det nye CMS.

Det koster i høj grad kroner på bundlinjen, når de besøgende udebliver, fordi konkurrenterne bliver mere synlige end jer.

Nyt og pænt er ikke det samme som effektivt. Jeres nuværende hjemmeside er sikkert løbende blevet opdateret for at optimere udbyttet. Det er vigtigt at have fokus på, at disse positive tiltag bliver taget med over på den nye side. Et nyt webbureau sælger sig typisk ind med store visioner om ny visuel identitet og revolutionerende tiltag, da det er svært at få jer som kunde til at sige ja til et tilbud om nyt design, der ikke adskiller sig markant fra det, I allerede har.

Derfor er det vigtigt at få afstemt, hvad der allerede virker. ”If it ain’t broke – don’t fix it.”

Manglende fokus på indhold og forretningsmål. Ofte bliver der arbejdet med udseende og struktur i forbindelse med et redesign, men tit glemmer folk, at dette skal dikteres af hjemmesidens indhold og forretningsmål. Et redesign og en restrukturering bliver lavet med baggrund i utilfredshed med den nuværende hjemmeside, og derfor bør fokus først og fremmest være på at identificere udfordringerne og begrænsningerne, i det gamle system, så de ikke også bliver et problem i det nye.

I sidste ende handler det om at holde jeres udviklere i kort snor og have en konstant dialog med dem i processen. Og har hverken I eller bureauet de nødvendige kompetencer inden for SEO, identifikation af KPI’er og konverteringsoptimering, så overvej at hive eksterne rådgivere med ind over, så I ikke lige pludselig står med en fin ny hjemmeside, der har færre besøgende og konverterer dårligere end den gamle.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar