SEO Nyheder fra september 2024

September 2024 har bragt flere spændende opdateringer til SEO-landskabet. Hvis du ønsker at optimere din digitale strategi, er det vigtigt at være opdateret på de seneste ændringer. I denne artikel dækker vi:

  • Google introducerer CrUX-visning i Core Web Vitals Tool
  • Nye bedste praksisser for produktmarkering i Google Shopping
  • Bing udvider generativ søgefunktion til komplekse forespørgsler

Læs videre for en detaljeret gennemgang af, hvordan disse ændringer kan påvirke din SEO-strategi, og hvilke skridt du kan tage for at optimere din hjemmeside.

1. Google CrUX Visning i Core Web Vitals

En af de mest markante opdateringer i september 2024 er Googles tilføjelse af CrUX (Chrome User Experience Report) til deres Core Web Vitals Tool​. Dette nye værktøj giver dybere indsigt i, hvordan brugere oplever dit websted i den virkelige verden. Core Web Vitals måler tre nøgleområder: loading performance (Largest Contentful Paint – LCP), interaktivitet (First Input Delay – FID) og visuel stabilitet (Cumulative Layout Shift – CLS).

Med CrUX-visningen kan du nu analysere data, der stammer fra faktiske brugerinteraktioner på tværs af forskellige enheder og netværk. Dette er især vigtigt, da Core Web Vitals i stigende grad påvirker placeringerne i Googles søgeresultater. Hvis dit websted har problemer med langsomme indlæsningstider eller for meget indhold, der forskubber sig under indlæsning, kan det negativt påvirke brugeroplevelsen – og dermed dine placeringer i søgeresultaterne.

Hvordan kan du optimere? Først og fremmest bør du prioritere at forbedre de elementer, der påvirker LCP, FID og CLS. Sørg for, at dit websted er hurtigt og responsivt, uanset om det besøges på mobil eller desktop. Hvis du ikke allerede gør det, skal du bruge PageSpeed Insights og Lighthouse til at analysere dine Core Web Vitals og identificere specifikke områder, der skal forbedres. Et veldesignet og hurtigt indlæst websted vil forbedre både brugeroplevelsen og din rangering i søgeresultaterne.

2. Nye best practices for Schema Product Markup

I september 2024 opdaterede Google også sine retningslinjer for product markup. Product markup gennem schema markup er afgørende for at vise præcise og informative produktoplysninger i søgeresultaterne. De nye bedste praksisser handler primært om prissætning og anmeldelser, og Google strammer nu kravene til e-com websites for at sikre, at disse data er så nøjagtige som muligt.

For e-com websites betyder dette, at alle produktdetaljer – fra priser til lagerstatus – skal være fuldt opdateret og korrekt struktureret i schema markup. Forbrugerne ønsker præcise og opdaterede oplysninger, når de handler online, og med Googles nye retningslinjer bliver det vigtigere end nogensinde at implementere korrekt produktdata.

Hvorfor er det vigtigt? Korrekt brug af schema markup kan hjælpe med at forbedre synligheden af dine produkter på tværs af Google Shopping, Google Search og andre Google-tjenester. Ved at sikre, at dine produktdata overholder Googles opdaterede standarder, kan du øge din klikrate (CTR) og forbedre dine konverteringer. Sørg også for, at anmeldelser og bedømmelser vises klart, da det opbygger tillid hos potentielle kunder og forbedrer brugeroplevelsen.

3. Bing Udvider Generativ Søgefunktion

Bing har i september 2024 annonceret en udvidelse af deres generative AI-baserede søgefunktion​​. Denne opdatering giver Bing-brugere mulighed for at få mere komplekse og dybdegående svar direkte i søgeresultaterne. Bing’s generative søgning er en del af deres bredere satsning på at levere skræddersyede og kontekstuelle svar ved hjælp af AI, hvilket kan reducere behovet for at klikke på yderligere links.

For SEO-specialister betyder dette, at indhold ikke kun skal være optimeret for Googles algoritmer, men også for Bings generative AI. Hvis dine sider kan levere værdifuld og dybdegående information, er der en større chance for, at de vil blive inkluderet i AI-genererede svar.

Hvordan skal du tilpasse dig? For at optimere dit indhold til Bings nye søgefunktion skal du fokusere på at skabe unikt og værdifuldt indhold, der kan svare på komplekse spørgsmål. Brug semantiske søgeord og fokuser på søgeforespørgsler, der går i dybden med specifikke emner. Derudover skal du sikre, at dit indhold er let at forstå for både mennesker og AI, hvilket kan forbedre chancerne for, at dine sider bliver trukket ind i AI-genererede resultater.

Del nyheden!

Del på Linkedin
Del via email

Relaterede nyheder