Nøglen til vækst: Digitale marketingtrends der åbner døre i 2024

Velkommen til 2024, hvor den digitale verden fortsætter med at transformere sig med rivende hastighed og åbner dørene til en rejse ind i det ukendte. I en tid med konstant innovation og teknologiske fremskridt er datadrevne digitale marketingstrategier ikke blot nøglen til at overleve, men til at skabe vækst og dominere markedet. Lad os udforske de trends, der vil forme landskabet i 2024 og revolutionere måden, virksomheder engagerer, konverterer og skaber forbindelse til deres målgruppe.

Fra kunstig intelligens og immersive teknologier til dataetik og personalisering er det tid til at omfavne fremtiden og opdage, hvordan disse trends vil give din virksomhed en konkurrencefordel i det digitale univers. Så lad os dykke ned i den digitale underverden og se, hvordan du kan navigere gennem bølgerne af innovation for at nå nye højder i 2024.

Kvalitetsdata er afgørende for AI-drevet marketing

For at få succes med digital marketing i 2024 må virksomheder nå frem til en afgørende erkendelse: Data er ikke bare et biprodukt, det er fundamentet, der løfter AI-drevet markedsføring til nye højder. Det er som at tage et skridt tilbage for at kunne tage to skridt frem. For at realisere det fulde potentiale af kunstig intelligens i marketing er det afgørende at vende blikket mod selve kilden – data.

I en tid, hvor AI og maskinlæring regerer som herskere over personalisering, prediction og effektivitet, bliver det klart, at outputtet af disse teknologier kun er så stærkt som de data, de bygger på. Mange virksomheder er hurtige til at omfavne AI i deres marketingstrategier, men få erkender det presserende behov for at rette fokus mod dataopsamling og datakvalitet. Det svarer til at have en raket klar til affyring, men uden den nødvendige brændstofkvalitet. Det har vi tidligere skrevet mere om her.

Desværre er virkeligheden den, at de fleste virksomheders datafundament ikke er fulgt med udviklingen i samme takt som anvendelsen af AI i marketing. Manglende opmærksomhed på datakvalitet og korrekt opsamling skaber et risikabelt scenario, hvor virksomheder risikerer at bygge deres markedsføringstiltag på vaklende grund. Resultatet er ikke blot ineffektivitet, men en potentiel fare for at styre strategiske og taktiske initiativer i en forkert retning.

I 2024 er det derfor ikke blot en investering i AI, der er afgørende, men en samtidig forpligtelse til at styrke datafundamentet. Det er kun ved at omfavne og forbedre vores tilgang til data, at vi kan sikre, at vores marketinginitiativer bliver drevet af nøjagtighed, præcision og troværdighed. Så før vi dykker dybere ned i AI-magien, så lad os tage et øjeblik til at sikre, at datafundamentet er på plads. Læs mere om, hvordan du bygger et stærkt fundament her.

Balancering af compliance-hensyn og kommerciel vækst

Virksomheder står over for en dualitet mellem at opretholde lovgivningsmæssig compliance og drive kommerciel vækst. Datatilsynet er vågnet op til dåd, og risikoen for at blive straffet med bøder hænger truende over virksomheder, der ikke formår at navigere sikkert gennem det komplekse landskab af datasikkerhed og privatlivsregler.

Men det er ikke kun Datatilsynet, der dikterer udviklingen. Google har annonceret sine planer om at udfase tredjepartscookies inden årets udgang. Dette skift vil efterlade et betydeligt datahul i mange virksomheders annonce- og analytics-konti, hvilket potentielt kan underminere effektiviteten af deres digitale marketingstrategier. For at balancere på denne skrøbelige linje mellem compliance og vækst er det afgørende for virksomheder at være proaktive. Implementering af Durable Measurement-elementer bliver nøglen til at komme udviklingen i forkøbet.

En del af løsningen på udfordringen er implementering af conversion API’s i annonceplatformene, hvilket skaber mere robuste og pålidelige datastrømme. Men endnu vigtigere er det at implementere en compliance-løsning som RECAPTURE. Med denne teknologi kan virksomheder ikke kun sikre fuld compliance med Google Analytics 4-data, men også låse op for den ellers usynlige data – data, der ikke er consented eller målbar på traditionel vis. Denne dataguldmine åbner døren til en ny verden af kommercielle muligheder, hvor virksomheder kan udnytte data, som tidligere var uden for rækkevidde.

I kampen mellem compliance og kommerciel vækst er det klart, at proaktivitet og teknologisk tilpasning er nøglen til at bevare balancen og maksimere udbyttet af marketingindsatser.

ACTIVATE: AI-modeller som kan accelerere din digitale marketingindsats

Aktivering af databaserede AI-modeller i din digitale marketingindsats kræver en gennemtænkt tilgang, der omfavner kunderejsen og udnytter data på tværs af alle faser. Her er nogle vigtige trin og overvejelser for at navigere gennem denne rejse og maksimere værdien af dine data:

Datafundamentet:

Som nævnt tidligere er et solidt datafundament afgørende. Sørg for, at dine data er korrekte, opdaterede og i overensstemmelse med gældende love og regulativer. Et pålideligt datafundament er byggeblokken, der gør det muligt for AI-modeller at trække meningsfulde indsigter og levere målrettet indhold.

Effektiv dataaktivering uden omkostningstunge enterprise CDP-løsninger:

Det er ikke nødvendigt at investere tungt i dyre enterprise Customer Data Platform (CDP)-løsninger for at få succes med AI-baserede datamodeller. Ofte kan du opnå betydelige resultater ved at udnytte de mange databyggesten, der tilbydes i Google Cloud-miljøet. Dette kan give en mere omkostningseffektiv og agil tilgang.

Fokus på kunderejsen:

Når du aktiverer AI-modeller, er det afgørende at have kunderejsen som dit kompas. Identificer nøgletrinene – Awareness, Consideration, Conversion, Growth og Loyalty – og forstå, hvordan dine data kan støtte op omkring marketingaktiviteter på hvert trin. Dette giver ikke kun en mere sammenhængende strategi, men også mulighed for mere målrettede og effektive indsatser.

Dataunderstøttede marketingaktiviteter:

Gør data til din bedste ven på tværs af kunderejsen. Forstå, hvilken type data der er mest relevant på hvert trin, og hvordan det kan bruges til at informere og forbedre dine marketinginitiativer. Fra at skabe awareness til at opbygge loyalitet er data nøglen til at levere personlig og engagerende indhold, der resonerer med dine målgrupper.

Én use-case ad gangen:

I stedet for at forsøge at løse alle problemer på én gang, start da med en enkelt dataaktiverings-use case. Dette kan være alt fra at forbedre målretningen af annoncer (ved f.eks. Propencity to buy), til at skræddersy indhold baseret på brugeradfærd (f.eks. Next best offer). Ved at starte småt og skalere gradvist kan du skabe positiv ROI både på kort og på lang sigt samt opbygge momentum i din digitale marketingstrategi.

Erfaring og kompetencer

Hvis du føler dig overvældet, er det værd at overveje et samarbejde med eksperter som IIH Nordic, der har erfaring og kompetencer til at opbygge en solid datastrategi og aktivere dine data. Det er nøglen til at maksimere potentialet i dine databaserede AI-modeller og optimere din digitale marketingindsats.

Som afsluttende konklusion er den helt store trend i 2024 åbenlyst (igen) AI, men for at lykkes må virksomheder altså tage et skridt tilbage og sikre fundamentet, før de påbegynder eller fortsætter med at inkorporere AI-baserede datamodeller i deres marketinginitiativer. Vær opmærksom på dynamikkerne og udfordringerne i og omkring teknologier og GDPR, og implementér foranstaltninger, som sikrer din dataopsamling og kvaliteten heraf. Identificér og prioritér use-cases med udgangspunkt i kunderejsen, og aktivér AI-baserede datamodeller one step at a time. Med denne overordnede tilgang er din virksomhed bedst muligt gearet til at maksimere ROI’en på datadrevne marketinginitiativer.

Del nyheden!

Del på Linkedin
Del via email

Relaterede nyheder