Klar til Google SGE’s ankomst i Danmark?

Google har introduceret en banebrydende opdatering kaldet Google Search Generative Experience (SGE), der allerede er blevet rullet ud i flere lande, og som sandsynligvis vil ramme Danmark i 2024. Med Google SGE forventes en ændring i måden søgeresultater rangeres og præsenteres på. Det vil både give udfordringer, men også nye muligheder for din virksomhed.

Hvad er Google SGE?

Google SGE er en markant forbedring af Googles søgemaskinealgoritmer, der optimerer brugeroplevelsen gennem mere relevante og omfattende søgeresultater. Det sker bl.a. gennem integration af generativ AI i søgeresultaterne.

Når brugerne googler, og et svar baseret på generativ AI dukker op, vil Google angive de kilder, som er brugt til at generere svaret. Kilderne er links fra de respektive kilder, og brugeren kan derved blive ført til den hjemmeside, der har leveret informationen. Din hjemmeside vil altså ikke længere udelukkende dukke op som søgeresultat, men kan nu også fremgå som kilde i et generativt AI-svar.

Googles Generative AI svarer direkte på brugernes spørgsmål, da Google SGE i højere grad forstår brugerens hensigt og konteksten bag søgninger. Det vil sige, at Google SGE kommer til at matche forespørgsler med præcise og dybdegående svar, hvilket gør Google-søgningen mere intuitiv og personlig. For at være synlig i Google SGE skal man som virksomhed have en helhedsorienteret tilgang, der fokuserer på at levere værdi, kvalitet og en bedre brugeroplevelse. Hos IIH Nordic er vi klar til at hjælpe og rådgive vores kunder med at navigere gennem ændringerne, så vi kan fortsætte med at opnå succes i den digitale verden.

Hvilken betydning får Google SGE inden for SEO?

Google SGE markerer en ny æra i den digitale verden. Opdateringen vil ændre måden, Google vurderer og rangerer webindhold med et øget fokus på brugerintention og kontekstuel relevans. Med Google SGE er det ikke længere nok at producere store mængder indhold. Autoritet gennem dybdegående, velresearchet og troværdigt indhold er vigtigere end nogensinde før. Virksomheder skal fremstå som eksperter, da Google vælger dem, som svarer på brugernes spørgsmål. Derudover er det vigtigt at have en stærk tilstedeværelse på tværs af forskellige platforme. Google vil vurdere, hvordan et brand omtales på tredjepartssider, sociale medier og andre digitale platforme. Det vil sikre, at din virksomhed bliver anerkendt for sit indhold af høj kvalitet og relevans, og derfor bliver valgt som kilde i Googles Generative AI.

Lanceringen af Google SGE betyder, at brugeroplevelsen på websitet er et kritisk fokuspunkt. Websites skal derfor være intuitivt designet med en god sidehastighed, så brugerne nemt kan finde og interagere med relevant indhold.

Det skal du være opmærksom på:

  • Indholdsdybde og kvalitet: Med Google SGE bliver det endnu vigtigere at udvikle dybdegående, velinformeret og brugervenligt indhold.
  • Brugeroplevelse: Websites skal være intuitive, hurtige og nemme at navigere på for at sikre en positiv brugeroplevelse.
  • Experience, Expertice, Authoritativeness, Trustworthiness (EEAT): Websites, der demonstrerer ekspertise og autoritet inden for deres niche, vil sandsynligvis nyde godt af Google SGE.
  • Eksterne links og anbefalinger: Google SGE’s fokus udvides til at inkludere, hvordan en virksomheds omdømme online afspejles på tværs af internettet. Det betyder, at anbefalinger, anmeldelser og indhold på tredjepartswebsites bliver endnu vigtigere. Derfor bør din virksomhed arbejde på at opbygge stærke relationer og tilstedeværelse på andre relevante platforme og medier.
  • Markér dit indhold med strukturerede data: AI hjælper med at forstå kontekst, men schema markup vil hjælpe dig med at blive synlig.

IIH Nordic holder øje med Google SGE

Hos IIH Nordic er vi allerede godt i gang med at forberede os til den kommende Google SGE-opdatering, og vi er opmærksomme på betydningen og dens potentiale inden for SEO. Det bliver ikke længere tilstrækkeligt udelukkende at fokusere på nøgleord og backlinks. Nu er det essentielt at skabe en omfattende digital tilstedeværelse, der taler direkte til og engagerer dine kunder. Det indebærer en dybere forståelse af målgruppens søgeadfærd, en forpligtelse til at producere indhold af høj kvalitet og en strategi, der omfavner alle aspekter af online og digital markedsføring.

Hos IIH Nordic er vi klar til at hjælpe vores kunder med at navigere gennem disse ændringer. Vi holder os opdaterede på den nye udvikling, så vi kan være med til at sikre, at vores kunder forbliver konkurrencedygtige i en stadig mere digitaliseret verden. Med ankomsten af Google SGE i Denmark, er det nu tid til at tænke SEO i et nyt og bredere perspektiv.

Del nyheden!

Del på Linkedin
Del via email

Relaterede nyheder